Politika 27.01.2016.

Savez za promjene: Zar je RS zaslužila da je brani osoba sumnjivog kredibiliteta?

ČITANJE: 2 minute
savez za promjene
Savez za promjene traži od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske i direktora policije odgovornost jer su odobrili izvjesnom Nebojši Laziću Zengi da se pojavi u TV debati i derogira ugled i kredibilitet MUP-a RS.

U vikend izdanju Centralnog dnevnika na Face TV emitovan je duel Nebojše Lazića Zenge, pripadnika MUP-a RS i Duška Tomića, donedavnog advokata Slobodana Pavlovića. Snimak duela emitovale su i neke lokalne televizije.

-Zar pored toliko časnih i čestitih pripadnika MUP-a RS, ministar MUP predstavlja kroz lik Zenge!?Stavovi koje je u javni prostor iznio taj pripadnik MUP-a Republike Srpske,okićen značkama CIA i masona,  potvrda su svega onoga na šta Savez za promjene ukazuje cijelo vrijeme da se u toj instituciji pravi paralelna struktura kriminalaca, koji ne prežu ni od čega i uz čiju je pomoć režim spreman upotrijebiti sva sredstva protiv opozicije u zaštiti kriminalizovanog vladajućeg aparata SNSD-a i njegovih koalicionih partnera- navedeno je u saopštenju.

-Ne sumnjamo da je Zenga iznosio stavove pojedinih visokih zvaničnika MUP-a ili samog vrha vlasti Republike Srpske, ali se velikom dozom zabrinutosti pitamo – zar je Republika Srpska i njeno Ministarstvo unutrašnjih poslova zaslužilo da ih brani i njihove stavove u javnost  iznosi osoba sumnjivog moralnog, profesionalnog i svakog drugog kredibiliteta.I to baš u momentu kada je ugled MUP-a ozbiljno doveden u pitanje jer se ispostavilo da je grupa pripadnika Specijalne policije učestvovala u više pljački!- piše Savez za promjene.

-Nažalost, ogroman broj poštenih policajaca i pripadnika MUP-a, nemaju priliku da se čuje njihov glas, nemaju priliku da ukažu na šljam u vlastitim redovima i da se obračunaju s njim na jedini mogući način – krivičnim gonjenjem i sudskim procesuiranjem. Sve dok se to ne desi, sve dok svojevrsna  katarza u MUP-u Republike Srpske ne bude na djelu, koja uključuje i ostavke najviših zvaničnika MUP-a, uključujući ministra i direktora policije, situacije poput oružanih pljački  u režiji policajaca-kriminalaca i relativizacije njihove krivice u medijskom prostoru Republike Srpske od strane jednog Zenge i sličnih režimskih plaćenika, slabašni su izgledi Republike Srpske i njenog demokratskog kapaciteta – navedeno je u saopštenju Saveza za promjene.

(ATV)