Politika 30.01.2018.

Savić Banjac: Mjerenje kvaliteta vazduha u gradu od vitalnog interesa za stanovništvo

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Mirna Savić Banjac ocijenila je da je mjerenje kvaliteta vazduha u gradu od vitalnog interesa za stanovništvo i da birokratija i javne nabavke ne smiju biti razlog da se ta mjerenja ne vrše.

“Krajem prošle godine sam postavila odborničko pitanje o kvalitetu vazduha, a iz Gradske uprave je dobijen samo štur odgovor da se `mjerenja kvaliteta vazduha ne vrše zbog problema sa javnim nabavkama i da se zato ne mogu predočiti izmjerene vrijednosti`”, rekla je Banjčeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da će odbornici NDP-a već na narednoj sjednici Skupštine grada zahtijevati odgovor na pitanje kada će problem sa javnim nabavkama biti riješen i kada se mogu očekivati prva mjerenja.

Banjčeva je navela da “neće pustiti to pitanje” i da će ga na svakoj sjednici postavljati sve dok ne dobije odgovor ko je prošao na tenderu, te da se kvalitet vazduha mjeri svaki dan i javno objavljuje na sajtu grada.

Odbornik NDP-a Saša Lazić rekao je da se i u ovom mandatu aktuelne većine u Skupštini grada nastavlja sa, kako je ocijenio, partokratijom i nepotizmom kada je riječ o pitanju izbora članova upravnih odbora javnih gradskih ustanova.

On je naveo da je kao član komisije za izbor članova upravnih odbora javnih ustanova “svojim očima vidio šta se radi” kada je u maju prošle godine sproveden konkurs za članove upravnih odbora javnih ustanova i da su “rezultati stigli nedavno”.

“Oko polovine lica koje je izabrala ta komisije nisu prošla na konkursu, a umjesto njih su se `pojavila` neka nova lica, koja su partijski podobnici”, rekao je Lazić.

(Srna)