Politika 28.05.2021.

Savić: OHR nepotreban i prevaziđen

ČITANJE: 1 minuta

„Građani BiH nemaju povjerenje u OHR a tu mislim i na Srbe i na Bošnjake i na Hrvate koji smatraju da je OHR nepotreban i prevaziđen. Uz svo uvažavanje gospodina Šmita, mislim da OHR neće ništa dobro postići, da je misija OHR-a nepotrebna i da je pozicija Visokog predstavnika samo prilika da gospodin Šmit pokvari svoju dosadašnju uspješnu političku karijeru“ – istakao je Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.

„Mandat Valentina Incka biće upamćen kroz decenijsku stagnaciju Bosne i Hercegovine na svim poljima, prije svega na evropskom putu i na polju reformi“ – pojasnio je Rado Savić i dodao:

„Dnevno-političko prepucavanje sa domaćim političarima na bazi pisanih saopštenja koje je često bilo ispod nivoa dobrog uskusa ostaće kao jedini trag boravka Valentina Incka u Bosni i Hercegovini“ – kazao je Savić.

Zamjenik predsjednika SDS naglasio je odlazeći Visoki predstavnik kontaminirao ulogu OHR-a u BiH tokom svog mandata.

„SDS neće dozvoliti da OHR bude instrument za obračun sa Republikom Srpskom, cijeneći dosadašnja iskustva koja smo imali sa OHR-om. Dolaskom novog Visokog predstavnika Kristijana Šmita nastaviće se tutorski odnos OHR-a prema BiH, čije samo prisustvo će ovu zemlju prikazati međunarodnoj javnosti kao nestabilnu i nepoželjnu za investicije i saradnju“ – zaključio je Savić.

(E.M)

 

Oznake: OHR, Rado Savić