Sport 09.05.2016.

Savić: Srpski klupski vaterpolo na ivici ambisa

ČITANJE: 1 minuta
vaterpolo
“Srbiji nažalost ništa nije ostalo sem sporta”, kaže selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić. Arhiteketa svih uspjeha srpskog vatepola u proteklih skoro 4 godine, kaže da bez obzira na sve zlatne medalje koje reprezentacija donosi u Srbiju, siutacija u ovom trofejnom sportu je gora nego ikad.

“Klubovi su na uizdisaju, a bez pomoći države, srpskom klupskom vaterpolu,ali i cijelom sportu prijeti potpuni kolaps”, upozorava Savić.

Savić kaže da je dovoljno pogledati u susjedno dvorište i vidjeti kako su to uradili Mađari, na čijem primjeru uređenja sporta na državnom nivou Srbija može mnogo da nauči. Najbolji svjetski vaterpolo trener, kaže da država nesebično pomaže reprezentativne selekcije, ali da u tome nije rješenje jer, nacionalna selekcija bazu crpi iz klubova.

“Uprkos tome, nastavićemo još jače”, smatra selektor Srbije. Dejan Savić kormilo vaterpolo reprezetnacije Srbije zvanično je preuzeo 17.decembra 2012.godine. Od tada su srpski vaterpolisti praktično nepobjedivi, a sa njim na čelu Delfini su stigli do tri uzastopne titule šampiona Evrope, pokorili su i svijet, a pride dodali dvije Svjetke lige i Svjetski kup. Naredna misija je Olimpijada u Rio De Ženeiru, a cilj jasan- osvajanje zlatne medalje!

(ATV)