Magazin 22.01.2016.

Savjet frizera: Kako da oporavite uništenu kosu

ČITANJE: 1 minuta
kosa
Danas nije rijetkost da u salon dodju novi klijenti sa veoma oštećenim kosama tražeći neko instant rješenje problema.

Tako oštećene kose su uglavnom posljedica kombinacije upražnjavanja mode u bojenju kose sa nebrigom o kosi i nerazumijevanjem tih istih trendova, a sve začinjeno sa radom u kućnoj atmosferi i sa problematičnim hemikalijama (npr. ombre farbanje može da bude veoma agresivan način za farbanje kose ako ne radi baš znalački ,a posljedice lošeg ombre tretmana se osjećaju na jednoj dugoj kosi najmanje godinu dana).

Oporavak oštećene kose je proces koji ne može da bude izveden brzo i koji i uz maksimalno vaše zalaganje i zalaganje frizera kome ste ovaj zadatak povjerili morate da posmatrate u procentima- kosa koju jednom jako oštetite nikada se neće vratiti na staro već samo procentualno izraženo može da se poboljša. Vremenom i pravilnim njegovanjem, ovi procenti se uvećavaju i kosa počinje da poprima svoja stara svojstva.

Oporavak kose morate posmatrati i kroz ne ponavljanje grešaka koje su dovele do oštećenja- ako krenete sa liječenjem kose, a ne izbacite stare navike u farbanju onda ne možete ni da očekujete boljitak. Potražite u frizerskom salonu savjet, pitajte gdje griješite, kako da to popravite i šta da promijenite.

Popravkom tona boje ili dodavanjem sjajnih preliva veoma oštećenoj kosi znatno može da se popravi izgled ali imajte u vidu da će samo upotrebom veoma kvalitetnih preprata uz upotrebu zaštita kosa nastaviti u smjeru oporavka.

(B92)