Vijesti 13.05.2020.

Savjet ministara odobrio privremeno otvaranje aerodroma u Tuzli i Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Tuzla, radi odlaska državljana Bosne i Hercegovine na rad u Kraljevinu Belgiju.

Izmjena se odnosi na datum odlaska bh. državljana u Belgiju koji je ovom odlukom planiran za četvrtak, 14. maja, međunarodnim avionskim letom na relaciji Tuzla – Ostend – Briž. Novi termin leta je utvrđen jer odlazak u ranije odobrenom terminu 9. maja nije realizovan.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Minstarstva bezbjednosti, donio Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Banjaluka, radi odlaska državljana Bosne i Hercegovine na rad u Jermeniju.

Odlazak će biti organizovan u petak, 15. maja, međunarodnim avionskim letom na relaciji Banjaluka – Jermenija. Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona.

“Do polijetanja aviona sa međunarodnog aerodroma u Banjaluci, putnici su obavezni pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa Bosne i Hercegovine odnosno, graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi”, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i Aerodromi Republike Srpske a.d. Banjaluka.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio Odluku o davanju posebne dozvole za ulazak i boravak državljana Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Odluka se odnosi na troje državljana Austrije kojima se daje posebna dozvola za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini u trajanju od sedam dana od dana ulaska u BiH, radi sahrane preminulog Milana Đurđevića u mjestu Gradiška (selo Dragelji).

Posebne dozvole izdaju se Mirku Đurđeviću, Veselini Đurđević i Daliboru Đurđeviću, bratu, supruzi i sinu preminulog Milana Đurđevića. Oni će u Bosnu i Hercegovinu ući na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH, odnosno epidemioloških i zdravstvenih službi.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Ministarstvo spoljnih poslova BiH, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske.

(Nezavisne)