Biznis 30.11.2018.

SAVJET STRUČNJAKA: Balans + kao izvor dobrih bakterija neophodnih za zdravlje digestivnog trakta

ČITANJE: 1 minuta

Digestivni trakt utiče na nas mnogo više nego što mislimo. Kada digestivni trakt ne radi pravilno, to utiče na svaki pojedinačni sistem u tijelu, od kardiovaskularnog do imunog sistema.

Unos energetskih, gradivnih materija nepodnih za razvoj i život organizma unosi se prirodnim putem preko digestivnog trakta.

Šef odjeljenja gastroenterohepatologije Interne klinike Univerzitetsko kliničkog centra u Banjaluci, gastroenterohepatolog, prim. dr Aleksandar Dobrovoljski kaže da bi digestivni trakt pravilno funkcionisao nepohodna je prisustvo dobre/adekvatne crijevne flore koja je često narušena raznim unošenjem lijekova, posebno antibiotika.

Prema riječima dr Dobrovoljskog prevencija poremećaja crijevne flore se vrši unošenjem dovoljne količine dobrih bakterija – probiotika kojima se značajno poboljšava stanje crijevne flore, jer se radi o bakterijama koje svojim djelovanjem nadvladaju uticaj patoloških/loših bakterija koje remete funkciju digestivnog trakta.

„Najveći izvor dobrih bakterija, osim farmaceutskih pripravka, su mliječni proizvodi gdje posebno izdvajam Balans plus jogurt čiji su pozitivni efekti dokazani i kroz kliničke studije, a i kroz svakodnevnu upotrebu na pravilno funkcionisanje digestivnog trakta“, kaže dr Dobrovoljski.

Kako je dokazano blagotvorno dejstvo Balans plus jogurta na organizam

Pozitivna dejstva Balans proizvoda na ljudski organizam dokazala je i klinička studija sprovedena na Kliničko-bolničkim centrom Bežanijska kosa u Beogradu.

Studija je sprovedena na Odjeljenju gastroenterologije na uzorku od 50 ispitanika starosti između 18 i 75 godina. Studijom je ustanovljeno da primjenom Balans plus jogurta dolazi do poboljšanja kliničke slike osoba sa poremećajima digestivnog sistema, već nakon sedam dana svakodnevne primjene ovog fermentisanog mliječnog proizvoda.