Sport 17.10.2020.

SAVLADAO RENOMIRANOG SLOVENCA: Član KBS “Hektor” iz Laktaša Čedo Pantić šampion Balkana

ČITANJE: 3 minute

Najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri, kojom je krunisan za najboljeg borca Balkana, upisao je Čedo Pantić koji je na Megdanu 7 u Novom Sadu odlukom sudija na bodove dobio Sama Petjea.

Član KBS Hektor iz Laktaša na koljena je bacio renomiranog Slovenca koji može da se pohvali vrhunskom karijerom. Protiv Pantića u prvoj i drugoj rundi nije postojao u ringu, a sve što je Petje pokušao borac iz Modriče je osujetio. U nekoliko navrata Pantić je bacao rivala na konopce i na momente je izgledalo kao da će doći do brojanja. Slovenac je izdržao na nogama teške udarce koji bi, vjerovatno, svakog drugog borca bacili u nokdaun. Došao je do svog momenta u posljednjoj rundi, ali to nije bilo dovoljno za nešto više, piše Glas Srpske.

– Pobjeda je čista, dobio sam dvije runde i na bodovnim listama to je sasvim dovoljno. Udarao sam iz sve snage, potrošio sam se pa je došlo do pada u trećoj rundi. Zadovoljan sam, ovo je velika pobjeda. Ponosan sam na sebe i svoj Hektor tim – rekao je Pantić.

I prije meča postojala je tenzija između dva borca što se moglo vidjeti na vaganju i tik pred prvi gong. Petje je ušao u meč da nokautira Pantića, ali to nikome do sada nije pošlo za rukom pa je i Slovenac morao da prizna poraz iako je nekorektno bez pozdrava izašao iz ringa.

– Moram da priznam da mi je rival bio vrlo iritantan od ranije. Sada može da uživa u porazu. Ušao sam u ring sa rukama podignutim u vazduh, a tako sam i izašao. Meč je bio sjajan, razmjenjivali smo strašne udarce. Ljudi treba da znaju da je Petje šampion organizacije FFC u dvije težinske kategorije, da se borio u najjačoj svjetskoj organizaciji Glori, a ja sam uspio da ga pobijedim. Žao mi je što nije bilo publike u Novom Sadu, to je velika šteta. Kik-boks je pokazao sve svoje čari – dodao je Pantić.

Mladi borac, koji je nedavno proslavio 24. rođendan, nastavlja da gradi karijeru na putu ka samom vrhu svjetskog kik-boksa. Sada ga očekuje nekoliko dana odmora pa počinju pripreme za novi izazov karijere – početkom decembra ide u Njemačku na noge jednom od najboljih kik-boksera planete Enriku Kelu. Ovaj momak je u karijeri izdržao duele protiv najvećih imena u istoriji ovog sporta Buakava i Đorđa Petrosijana.

– Prihvatili smo ponudu, jer ne biram protivnike. Riješen sam da idem i pokažem šta znam, ali u mom timu još razmišljaju, jer moramo da vidimo kako će se tijelo ponašati tokom priprema zbog blizine borbe – rekao je Pantić.

Osnivač KBS Hektor Predrag Stanković i trener Čede Pantića prije meča je govorio da bi bio zadovoljan pobjedom u kojoj će odlučiti bod ili dva i na kraju je tako i bilo.

– Nijanse su odlučile, tako je kada se sretnu dva šampiona. Čedo je perfektno odradio boksersku tehniku i dobro je pogađao protivnika. Petje je poslije meča priznao poraz, tražio je revanš, ali mi čekamo duel protiv Ramazana Razakova – rekao je Stanković.

(SB/banjaluka.net)