Vijesti 11.09.2018.

SAVREMENA ČITAONICA U UKC-u Dr Đajić: Imamo obavezu da radimo na edukaciji kadra

ČITANJE: 1 minuta

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić predao je danas na korištenje studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci novu savremenu čitaonicu koja se nalazi u rekonstruisanom Centralnom medicinskom bloku UKC-a.

Đajić je rekao novinarima da će studentima biti na raspolaganju i dva velika amfiteatra za predavanja.

On je istakao da poslodavstvo UKC-a, osim liječenja pacijenata, ima i obavezu da radi na edukaciji kadra, kako zaposlenih ljekara i zdravstvenog osoblja, tako i studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

“Prolazeći kroz hodnike, vidio sam da studenti nemaju čitaonice, da uče po hodnicima, stepenicama, te sam odlučio da im damo prostoriju da bi u pauzi između predavanja, vježbi i ispita mogli da uče u normalnim uslovima”, rekao je Đajić.

On je naveo da će studenti čitaonicu zvanično moći da koriste početkom akademske školske godine, od 1. oktobra.

Prema njegovim riječima, nova i savremeno opremljena čitaonica značajno će olakšati učenje studentima, što će doprinijeti njihovoj edukaciji i usavršavanju.

“Kolika je briga rukovodstva UKC-a o edukaciji i ostajanju mladih u Republici Srpskoj je podatak da od kada sam ja na čelu, godinu i po, nijedan ljekar nije napustio svoje radno mjesto i otišao u inostranstvo”, rekao je Đajić.

(Agencije)