Vijesti 10.06.2024.

SAZNAJEMO Dron udario u helikopter MUP-a Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Tokom jučerašnje karting trke u Zalužanima došlo je do sudara drona koji je snimao trku i helikoptera MUP-a Republike Srpske, saznaje portal Banjaluka.net.

Kako nam je potvrđeno, samo pukom srećom izbjegnuta je veća nesreća i sve je prošlo dobro. Do nesreće je došlo oko 15 časova popodne.

Do nesreće je došlo prilikom slijetanja helikoptera u Centar za obuku MUP-a Republike Srpske, u zoni gdje je zabranjena upotreba bespilotnih letjelica. U tom trenutku, helikopter je letio nisko, te je dron udario u njega.

“Lice u čijem vlasništvu je dron nije imalo dozvolu da ga koristi u ovoj zoni, niti nam je upotreba drona najavljena. Kada je došlo do nesreće, vlasnik je pobjegao, ali je ubrzo pronađen”, rečeno je za portal Banjaluka.net.

Policija je nakon sudara izašla na teren i obavila uviđaj, te je slučaj proslijeđen nadležnim institucijama. Vlasnik je identifikovan i biće kriminalistički obrađen. Neće biti lišavan slobode, a protiv njega će biti podnesen izvještaj za učinjeno KD “Oštećenje ili oduzimanje stvari”.

“Srećom, sve je prošlo dobro. Moglo je doći do veće nesreće. Dobro je da niko nije povrijeđen”, kazao nam je izvor.

Na videu koji nam je dostavljen, snimljen je trenutak prije sudara, gdje se na kratko vidi da helikopter nadlijeće pistu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banjaluka.net (@banjaluka_net)

(Aleksandar Stojanović)