Vijesti 08.04.2016.

Saznajemo: Sa računara prnjavorskog SDS-a “odrukali” šefa lokalnog PDP-a

ČITANJE: 1 minuta
brano zunic
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS proslijedilo je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su sa IP adrese prnjavorskog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) neovlašteno na internetu objavljeni lični podaci Ane Žunić, majke Brane Žunića, predsjednika opštinskog odbora Partije demokratskog progresa i odbornika ove partije u Skupštini opštine Prnjavor, saznaje Banjaluka.net.

Ministar policije Dragan Lukač potvrdio je, u odgovoru na poslaničko pitanja poslanika PDP-a Milana Švrake, da je policija, zbog ovog slučaja, podnijela izvještaj banjalučkom tužilaštvu.

On je naveo da je u istrazi utvrđeno da su sa IP adrese, koja je registrovana na opštinski odbor SDS-a u Prnjavoru, na internetu objavljeni lični podaci Žunićeve majke, zajedno sa ugovorom o kuproprodaji nekretnina sa tamošnjim preduzećem “Metaleks”.

Ovi podaci su objavljeni u komentarima ispod teksta na lokalnom veb potralu prnjavor.info, nakon čega je Žunić podnio prijavu lokalnoj policijskoj stanici. Komentator, koji je, uz prateći tekst, postavio sporne dokumente, predstavio se kao “svjedok.saradnik32”.

Žunić je, inače, već godinama na “ratnoj nozi” sa lokalnim SDS-om i načelnikom ove opštine Sinišom Gatarićem, koji mu je, da stvar bude zanimljivija, bio koalicioni partner na lokalnim izborima 2012. godine, kad je i osvojio načelničku fotelju.

(Banjaluka.net)

Oznake: Dragan Lukač