Magazin 21.11.2015.

Saznajte da li ćete biti lijepi i kad ostarite!

ČITANJE: 2 minute

Starenje

Svi znamo da je ljepota prolazna, ali, prema nekima su i genetika i svi bogovi zaista bili milosrdni, pa s godinama izgledaju sve bolje i bolje. Da li ste vi te sreće? Evo odgovora.

Nekim osobama godine kao da ne mogu ništa. Zaista su poput vina, pa izgledaju sve bolje, čak i u poznom životnom dobu. Za to vrijeme, ostali smrtnici neumitno se boraju, goje i jednostavno gube onaj sjaj i ljepotu što su ih krasili u mladosti.

Ako se pitate u koju grupu vi spadate i da li ćete za 15, 20 ili 25 godina i dalje izgledati dobro, obratite pažnju na ove detalje:

Pogledajte svoje roditelje

U većini slučajeva važi pravilo da ako vaši roditelji izgledaju dobro pod stare dane, i vi ćete. Ovo je naročito tačno na relaciji majka – ćerka. Za to su, naravno, zaslužni dobri geni, ali nisu presudni. Niko nije kopija svojih roditelja, pa tako ni vi.

Možda vas trenutno živcira činjenica da svi vaši vršnjaci i vršnjakinje naglo odrastaju, mijenjaju se u liku i tijelu, izgledaju odraslije i ozbiljnije, a vi s tim “bebastim” licem kao da ste zaglavljeni u djetinjstvu. Ako je tako, vi ste rođeni pod srećnom zvijezdom!

Njega lica i tijela

Rijetki su oni koji bez imalo truda izgledaju savršeno. Zapitajte se da li ulažete dovoljno u svoj izgled, na brigu o koži lica i tijela. Ovo ne podrazumijeva pregršt luskuznih preparata i preskupih tretmana za ljepotu, već samo to da ne zapostavite svoju kožu, da je redovno hidrirate i čistite, ali i kad treba čuvate od sunca, hladnoće i vjetra. To se sve može postići s vrlo malo novca, pa čak i preparatima iz kućne radinosti. Ako se zapustite u mladosti, kajaćete se u starosti.

foto-ilustracija: lovethatface.com

S kim si, onakav si

Možda će vam na prvi pogled zvučati suludo da naš izgled zavisi od toga s kim se družimo, ali podaci pokazuju da su te dvije stvari I te kako povezane. Osobe koje se druže s ljudima koji drže do sebe i same će da se potrude da prate njihov tempo. Niko ne želi da izgleda najgore u društvu, zar ne?

(Telegraf.rs)