Vijesti 30.12.2015.

Saznajte gdje političari iz RS dočekuju Novu godinu

ČITANJE: 2 minute
politicari
Gdje će i sa kim dočekati Novu godinu i proslaviti Božić, političari u Srpskoj jednoglasno odgovaraju – u krugu porodice.

Predsjednika Srpske Milorada Dodika i prvog policajca Dragana Lukača, naviknute na ozbiljna politička i bezbjednosna pitanja, novinari ATV-a su, kažu, iznenadili pitanjem o proslavi praznika. Na spomen praznika i porodice i oni su se razgalili.

-Za Božić sam naravno kući, a i za Novu godinu sam kući sa porodicom, ovdje sa prijateljima. Dan republike – ovdje, naravno. Ne putujem nigdje- rekao je Dodik.

-Uglavnom kući sa porodicom, sa djecom, obzirom da u protekloj godini nisam baš imao puno prilike koliko sam htio da budem zajedno sa svojom porodicom. Ove buduće praznike ću iskoristiti da to nadoknadim, svakako- kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

I ostalim ministrima u Vladi Srpske, porodica i kuća je bila prva asocijacija na slavlja. Neke će njihovi sugrađani možda vidjeti u loklanom restoranu, a neki će možda skoknuti do Jahorine.

-To ću ja u ambijentu porodice, najvjerovatnije kod kuće, izaći u obližnji restoran. Ne mislim nigdje putovati dalje, obzirom da sam zaista umoran od svega ovoga i treba malo da se čovjek odmori- istakao je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

-Idem kući malo da odmorim. Jer zaista u toku ove godine imala sam malo koji vikend slobodan, a kamo li neki veći odmor, tako da jedva čekam.Možda odem na Jahorinu pošto je blizu, rado bih otišla na Jahorinu- kaže Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

-Sve se slavi kod kuće. Nigdje se ne ide, ni na sankanje ni na zimovanje- kategoričan je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, veći dio godine proveo je na relaciji Banja Luka – Sarajevo – bijeli svijet, pa je željan porodice. Predsjedavajući Vijeća naroda Nada Tešanović, praznike će posvetiti unuci.

-Biću kod kuće. Imam malu unuku i ona mi je sad najsvetije stvorenje, prema tome s njom ću sigurno provesti praznike- priča Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda.

-Ostajem u Republici Srpskoj, za Novu godinu sam tu, 9. januara sam naravno u Banjaluci, biću dio proslave Dana republike, a za Božić u krugu porodice. 10. januara je prva međunarodna aktivnost, putujem u London- izjavio je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

Političarima će nekoliko dana odmora i te kako dobro da dođe. Već početkom nove godine od njih se može očekivati da uđu u bespoštednu borbu za predstojeće lokalne izbore. U javnosti se, međutim, već stekao utisak da od opštih izbora nisu ni prestajali sa kampanjom.

(ATV)

Oznake: Dragan Lukač