Vijesti 09.12.2018.

SCENA IZ “MARATONACA” Osvanuli plakati DNS-ovaca u ulozi Topalovića

ČITANJE: 1 minuta

Plakati na kojima se nalaze likovi dijela rukovodstva DNS-a polijepljeni su tokom noći po centru Banjaluke, a autori aludiraju na scenu podjele imovine među članovima porodice Topalović iz kultnog filma “Maratonci trče počasni krug”.

Na plakatima se nalaze likovi predsjednika DNS-a Marka Pavića, potpredsjednika Ognjena Tadića i Milana Radovića, te visokog stranačkog funkcionera Lejle Rešić.

Plakati nisu potpisani i nije poznato ko stoji iza ove akcije, ali dio DNS-a koji je nezadovoljan radom i politikom rukovodstva stranke u posljednjih godinu, već duže vrijeme upozorava da je vrh odstupio od izvornih principa i da je partiju počeo da prepušta interesima tajkuna koji su ušli u njeno rukovodstvo.

Sukob u DNS-u rezultirao je na kraju istupanjem iz stranke dijela rukovodstva predvođenog donedavnim zamjenikom predsjednika DNS-a Nedeljkom Čubrilovićem i velikog broja lokalnih organizacija koji su krenuli u osnivanje nove političke partije.

Prije nego što su osvanuli plakati u Banjaluci, u dva navrata su ispisani grafiti na objektu u kojem se nalazi sjedište DNS-a, a aludirali su upravo na odnose između Pavića, Radovića i Tadića.

(Srna)