Politika 03.03.2021.

SDA BURNO REAGOVALA: Skupština grada dala saglasnost za bistu Draže Mihailovića u Bijeljini

ČITANJE: 1 minuta

Odluka o davanju saglasnosti Udruženju četnika veterana iz Bijeljine za podizanje biste Draži Mihailoviću u tom gradu usvojena je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Odluka je usvojena sa 28 glasova za, dva protiv i jednim uzdržanim, a usvajanju je prethodila burna rasprava jer su odbornici SDA u Skupštini grada Bijeljina zatražili da se o ovome uopšte ne raspravlja i da ova tačka bude uklonjena sa dnevnog reda, prenosi Klix.

To nije učinjeno, nakon čega je odbornik SDA Mustafa Gradaščević rekao gradonačelniku Ljubiši Petroviću da se potezanjem ovih tema Bijeljina vraća u prošlost.

“Grad Bijeljina dosad je bio primjer saradnje i suživota. Ovim prijedlogom vraćamo se u prošlost i ponovo potežemo stare teme”, kazao je Gradaščević.

Na to mu je odgovorio odbornik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović koji je rekao da ne vidi nikakv problem u ovoj odluci, obzirom da u ovom gradu već postoji trg koji nosi Mihailovićevo ime.

“Ne znam zašto je ovo teška tema. Mi u Bijeljini imamo dugo već Trg Đenerala Draže i niko nije nikada uputio nikakvu inicijativu za ukidanje naziva tog trga. Ne vidim u čemu je problem”, rekao je Mitrović.

Gradonačelnik Petrović nakon toga je prekinuo raspravu rekavši da je tačka dnevnog reda bila pripremljena već u oktobru prošle godine.

(SB)