Politika 16.09.2021.

SDS BANJALUKA: Izričito zabraniti stranačke skupove u školskim objektima

ČITANJE: 1 minuta

– Nakon što je zbog broja zaraženih učenika virusom korona u nekoliko odjeljenja u banjalučkim školama obustavljena nastava, pozivamo Republički krizni štab da izričito zabrani održavanje stranačkih skupova u školskim objektima, poručili su iz Gradske organizacije SDS Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je ironično da stranačku turneju banjalučkog SNSD-a po školskim objektima u doba korone predvode čelni ljudi Republičkog kriznog štaba i izrazili nadu da ih to neće spriječiti da donesu mjere u cilju očuvanja zdravlja djece.

„Stranačke promocije neka rade kako i koliko žele, ali ne u školama jer se iz fotografija sa ovih skupova jasno vidi da djeca koja se igraju u školskim dvorištima dolaze u kontakt sa učesnicima skupova, koji niti nose maske, niti poštuju distancu u kontaktu sa njima“, ističu u SDS Banjaluka.

Napominju da se sa stavljanjem školskih objekata u svrhu stranačke promocije otišlo toliko daleko, da su čak i nastavu prekidali kako bi SNSD mogao držati stranačke skupove, što se dodaju iz SDS Banjaluka, nije dešavalo čak ni u vrijeme staljinizma.

„Pored toga što je ovo ponašanje krajnje neetično u pitanju je kršenje člana 14. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske i biće zanimljivo vidjeti da li će nadležne institucije pokrenuti postupke protivi direktora koji su odgovorni za nepoštovanje zakona“, kaže se u saopštenju SDS-a Banjaluka.

(SB)

Oznake: SDS Banjaluka