Politika 13.10.2020.

SDS brani RUGIP-ovce zbog supruge optuženog Grulovića

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki odbor SDS-a pokrenuo je ovih dana lavinu optužbi na gradske vlasti zbog oslobođajuće presude funkcionerima Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove zbog zloupotrebe gradske imovine, u pokušaju da prikrije vlastite veze sa smijenjenim funkcionerima, tvrde izvori bliski vrhu Gradskog odbora SDS-a.

Prema njihovim tvrdnjama, mnogi pojedinci i u samom SDS ogorčeni su što se ova stranka, optužbama na račun gradskih vlasti, stavila u funkciju Dragana Grulovića, jednog od funkcionera RUGIP-a, koji su ovih dana, odlukom Okružnog suda, oslobođeni optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

“Za pošteno i savjesno članstvo SDS-a, saopštenje Gradskog odbora u kojem se perfidno brane funkcionere RUGIP-a predstavlja izdaju svih principa za koje se zalaže naša stranka. A sve zbog malih, ličnih interesa, a jer izgleda da i vrapci na grani znaju da je jedan od naših kandidata za Skupštinu grada, gle slučajnosti, supruga procesuiranog Grulovića”, tvrde naši sagovornici.

Kako ističu, u pitanju je Jelena Grulović, koja je, odlukom SDS-a, postavljena na, visoko, 11-to mjesto kandidatske liste ove stranke za Skupštinu grada Banje Luke.

Grulovićka je, inače, advokat, a poseban kuriozitet je to i u tome što je na i na sudu zastupala optuženog supruga.

Inače, Gradski odbor SDS-a još nije odgovorio na saopštenje Gradskog odbora SNSD-a koji ih je pozvao da javnosti predoče koje su njihove veze sa optuženim funkcionerima RUGIP-a.

U saopštenju SNSD-a stoji da je „Igor Radojičić posljednji čovjek na planeti kojeg bi trebalo prozivati za oslobađajuću presudu funkcionerima i službenicima RUGIPP, jer je upravo on alarmirao istražne organe da procesuiraju odgovorne za slučaj ‘Naš dom’, ali i više drugih, sumnjivih predmeta u vezi milionima vrijedne gradske imovine“.

Iz SNSD-a su ukazali da je Radojičić još u januaru 2017. godine javno upozorio nadležne institucije na sumnjivo ponašanje tadašnjih odgovornih u RUGIPP i Pravobranilaštvu u vezi više sporova oko vrijedne gradske imovine. Upravo nakon javne reakcije Radojičića, nadležni organi pokrenuli su i krivičnu istragu i potvrdili sumnje gradskih vlasti, podizanjem optužnica protiv odgovornih lica.

(Banjaluka.net)

Oznake: RUGIP, SDS Banjaluka