SDS će se obratiti sudu ako Stevandić ne bude smijenjen!

stevandic-fotelja-nsrs-410x170

Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica najavio je da će SDS zatražiti zaštitu kod nadležnih sudova Srpske u slučaju da Nenad Stevandić ostane na poziciji potpredsjednika republičkog parlamenta.

Govedarica je u završnoj riječi izrazio nadu da će vladajuća koalicija shvatiti da mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske pripada SDS-u, kao najvećoj opozicionoj stranci.

“SDS bi u tom slučaju trebalo da ima čovjeka koji će je predstavljati u rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske”, zaključio je Govedarica.

Tokom skupštinske rasprave o zahtjevu klubova poslanika SDS-SRS Republike Srpske o razrješenju Stevandića sa pozicije potpredsjednika Narodne skupštine, Stevandić je poručio da je na sve spreman, osim da bude “ponizan politici koja je protiv interesa Republike Srpske”.

“Da su građani znali da će SDS biti ponizan politici lidera SDA Bakira Izetbegovića, da će biti prenosa nadležnosti, da ćemo zanemariti interese Republike Srpske i biti podređeni Sarajevu nikada ne bi glasali za takvu politiku, niti bi SDS prešao cenzus”, istakao je Stevandić.

On je naglasio da nije želio da bude dio takve politike, zbog čega je napustio SDS.

“U potpunosti sam ostvaren profesionalno i privatno, a jedini interes mi je zaštita i očuvanje interesa Republike Srpske”, napominje Stevandić.

Stevandić je rekao da mu o patriotizmu prema Republici Srpskoj ne mogu govoriti pojedini ljudi iz SDS-a koji su tokom rata dezertirali, za razliku od njegovog brata koji je poginuo braneći Republiku Srpsku.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak pozvao je Stevandića da podnese ostavku na poziciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, podsjetivši da to mjesto, prema poslovniku, pripada SDS-u, kao najjačoj opozicionoj stranci.

Smjenu Stevandića podržava i poslanik SDA Mihnet Okić.

(Agencije)

RADONČIĆ: Moj i Novalićev slučaj se ne mogu porediti

Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, rekao je da se slučaj Fadila Novalića i njegovo hapšenje ne mogu porediti, da su skroz različiti. “Ja sam prošao jednu nevjerovatnu harangu, mene ne samo da su uhapsili ni krivog ni dužnog, to su uradili s dugim cijevima. Došlo je 50 specijalaca,

TRAMP: Danas prekidamo naše odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp, poručio je danas da SAD prekidaju odnos sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, poručujući da SZO nije dobro odgovorila na pandemiju virusa korona. Takođe je poručio da će SAD sankcionisati kineske zvaničnike odgovorne za potkopavanje autonomije Hong Konta. (ATV)

Novalić negirao sve optužbe

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine koji je u petak naveče predat u nadležnost Tužilaštva BiH, negirao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret tokom ispitivanja, nezvanično javljaju federalni mediji. Podsjetimo, Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik kompanije “FH Srebrena malina” Fikret Hodžić, u četvrtak su saslušani

Na “jutjub” kanalu 27 ratnih i poratnih dokumentaraca “Srna filma”

Kinoteka Republike Srpske otvorila je svoj “jutjub” kanal na kojem je moguće pogledati 27 dokumentarnih filmova, kako bi široj publici bila približena filmska produkcija Republike Srpske koja se u okviru “Srna filma” realizovala u ratnom i poratnom periodu, rekao je direktor Kinoteke Snježan Lalović. Lalović je za Srnu izjavio da se među filmovima nalazi prvi

Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ova stranka očekuje da na predstojećim lokalnim izborima ima svoje kandidata za pozicije načelnika i gradonačelnika u najmanje deset opština i gradova u Republici Srpskoj. Nešić je istakao da će DNS donijeti odluku kako će nastupiti na budućim lokalnim izborima, vodeći računa o interesima

Uhapšen policajac zbog kojeg gori čitava Amerika

U Minesoti je uhapšen jedan od četvorice policajaca koji su učestvovali u hapšenju Džordža Flojda koji je nedugo potom preminuo. Riječ je o policajcu Dereku Šovinu koji je, kako se vidi na snimku, u ponedjeljak prilikom hapšenja Flojdu priklještio vrat koljenom. Taj događaj snimio je jedan prolaznik, podsjeća Rojters. Uslijedili su višednevni protesti a u