SDS će se obratiti sudu ako Stevandić ne bude smijenjen!

stevandic-fotelja-nsrs-410x170

Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica najavio je da će SDS zatražiti zaštitu kod nadležnih sudova Srpske u slučaju da Nenad Stevandić ostane na poziciji potpredsjednika republičkog parlamenta.

Govedarica je u završnoj riječi izrazio nadu da će vladajuća koalicija shvatiti da mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske pripada SDS-u, kao najvećoj opozicionoj stranci.

“SDS bi u tom slučaju trebalo da ima čovjeka koji će je predstavljati u rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske”, zaključio je Govedarica.

Tokom skupštinske rasprave o zahtjevu klubova poslanika SDS-SRS Republike Srpske o razrješenju Stevandića sa pozicije potpredsjednika Narodne skupštine, Stevandić je poručio da je na sve spreman, osim da bude “ponizan politici koja je protiv interesa Republike Srpske”.

“Da su građani znali da će SDS biti ponizan politici lidera SDA Bakira Izetbegovića, da će biti prenosa nadležnosti, da ćemo zanemariti interese Republike Srpske i biti podređeni Sarajevu nikada ne bi glasali za takvu politiku, niti bi SDS prešao cenzus”, istakao je Stevandić.

On je naglasio da nije želio da bude dio takve politike, zbog čega je napustio SDS.

“U potpunosti sam ostvaren profesionalno i privatno, a jedini interes mi je zaštita i očuvanje interesa Republike Srpske”, napominje Stevandić.

Stevandić je rekao da mu o patriotizmu prema Republici Srpskoj ne mogu govoriti pojedini ljudi iz SDS-a koji su tokom rata dezertirali, za razliku od njegovog brata koji je poginuo braneći Republiku Srpsku.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak pozvao je Stevandića da podnese ostavku na poziciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, podsjetivši da to mjesto, prema poslovniku, pripada SDS-u, kao najjačoj opozicionoj stranci.

Smjenu Stevandića podržava i poslanik SDA Mihnet Okić.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.