Politika 07.02.2023.

SDS i PDP će bojkotovati sjednicu Skupštine grada Bijeljina o opozivu Ljubiše Petrovića

ČITANJE: 2 minute

Odbornici SDS-a i PDP-a u Skupštini grada Bijeljina neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici na kojoj bi trebalo da se nađe inicijativa o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića,

Odbornici SDS-a naveli su da na sjednici nema nijedne tačke iz Programa rada Skupštine.

Iz Gradskog odbora SDS-a Bijeljina saopšteno je da izražavaju punu podršku Petroviću i odbacuju sve razloge za inicijativu njegovog opoziva.

– Na za sutra zakazanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina nema nijedne tačke iz Programa rada Skupštine, samo imenovanja podobnih i inicijativa o opozivu gradonačelnika. Zato naši odbornici neće prisustvovati toj skupštini – poručuju iz SDS-a.

Odbornici PDP-a neće prisustvovati sjednici jer smatraju da nema opravdanih razloga za pokretanje opoziva.

Iz PDP-a je saopšteno da odbornici ove stranke ne žele da svojim prisustvom daju legitimitet “interesnoj grupi koja na Bijeljinu gleda kao na plijen”.

U saopštenju se dodaje da Petrović časno, domaćinski i profesionalno vodi grad.

– Izvojevali smo veliku pobjedu za Bijeljinu 2020. godine kada je Ljubiša Petrović postao gradonačelnik i tu pobjedu ćemo, zbog Bijeljine i našeg naroda, odbraniti. Uvjereni smo da Bijeljinci neće podleći pritiscima – naveli su u Gradskom odboru PDP-a.

Petrović: Interesna grupa pokušava da ovlada budžetom

Član Predsjedništva SDS, Milan Petrović poručio je danas da će “interesna skupina u Bijeljini, koja se ovih dana javnosti pokušava predstaviti kao skupštinska većina, polomiti zube ukoliko pokuša da opozove gradonačelnika Ljubišu Petrovića, čiju je pobjedu narod već dva puta potvrdio na izborima – prvo 2020. na lokalnim, a onda i 2022. godina na opštim izborima.

Ljubiša Petrović je odnio ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima 2020. godine ali je svoju pobjedu potvrdio i na opštim izborima 2022. godine. Neka zna interesna skupina oko SNSD u Bijeljini da će narod i treći put stati uz svog gradonačelnika jer znaju Bijeljinci ko je ko, istakao je Petrović.

On kaže da SNSD pokušajima da smijeni Petrovića pokušava da ovlada budžetom Bijeljine kao svojim ličnim budžetom.

Petrović tvrdi da im smeta Ljubiša Petrović koji gradom upravlja domaćinski i transparentno.

– Pritisak na načelnike i gradonačelnike iz SDS se nastavlja. Vlada Republike Srpske kažnjava građane onih opština gdje na vlasti nije SNSD, ne dozvoljavajući da se bilo kakva sredstva iz budžeta Republike Srpske doznače tim opštinama i gradovima. Ne kažnjava SNSD već dvije godine Ljubišu Petrovića već kažnjava sve građane Bijeljine. A šta o tome misle Bijeljinci, pokazali su na opštim izborima kada su dali podršku Jeleni Trivić i izbornim listama Srpske demokratske stranke – poručio je Petrović.

(SB)