Politika 17.08.2020.

SDS i PDP predstavili kandidate za Istočno Sarajevo

ČITANJE: 2 minute

Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa ponudiće zajedničkog kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva i zajedničke kandidate za načelnike šest gradskih opština, potvrdili su lideri te dvije stranke, piše Srpskainfo.

Zajednički kandidat za gradonačelnika biće Miroslav Lučić iz SDS, dok će kandidat za načelnika Pala biti Nenad Vuković iz PDP.

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da je Istočno Sarajevo veoma važna sredina za SDS, kao i da su odbori SDS u ovom gradu među najjačim u Republici Srpskoj.

– SDS očekuje veliki uspjeh na predstojećim izborima. U Istočnom Sarajevu je prednost dobio koalicioni sporazum SDS i PDP i u sve i jednoj opštini pružamo jedni drugima iskrenu podršku. Sa nama su danas kandidati iz svih šest gradskih opština i grada Istočnog Sarajeva i očekujemo dobre rezultate – rekao je Šarović na konferenciji za novinare.

On tvrdi da “SDS u dobroj atmosferi dočekuje lokalne izbore”.

– Razvijaćemo pobjedničku atmosferu i voditi pozitivnu kampanju, a prioritet će biti razvoj lokalnih zajednica i vraćanje resursa lokalnim zajednicama – istakao je Šarović.

Predsjednik PDP Branislav Borenović kazao je da je predstavljanje kandidata u Istočnom Sarajevu velika simbolika jer je dogovor postignut u mjestu gdje je nastala Republika Srpska.

– I ovaj put idemo zajedno i želimo da pokažemo hrabrost, odlučost i ozbiljnost za svaku opštinu, a posebno za Istočno Sarajevo. Snažno ćemo podržati sve zajedničke kandidate u svim opštinama Istočnog Sarajeva i gradonačelnika. Siguran sam u pobjedu zajedničkih kandidata – rekao je Borenović.

Tvrdi da upravo SDS i PDP u Istočnom Sarajevu pokazuju koliko je važno zajedništvo ove dvije partije za građane Istočnog Sarajeva.

– Idemo u jednu veliku političku utakmicu i svim srcem stajemo iza ovih ljudi koje danas promovišemo kao kandidate – naglasio je Borenović.

Miroslav Lučić, kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, zahvalio se Gradskom odboru SDS i predsjedniku Šaroviću na kandidaturi, te PDP na iskrenoj podršci.

– Zahvaljujem se našim koalicionim partnerima i siguran sam da će koalicija SDS i PDP izvojevati pobjedu na predstojećim izborima. Nastavićemo viziju koju su prvaci SDS još prije 30 godina osmislili, a to je ideja Srpskog Sarajeva. Očekujem fer kampanju i uvjeren sam u pobjedu za gradonačelnika i načelnike opština – poručio je Lučić.

Nenad Vuković, zajednički kandidat za načelnika Pala, rekao je da će Pale na predstojećim izborima imati veliku ulogu jer će volja građana Pala biti presudna i u trci za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

– Pale su najveća opština u gradu i glavna utakmica će se voditi u Palama. Zahvaljujem se PDP na kandidaturi, kao i SDS na podršci i vrijeme je da dugogodišnju dobru saradnju krunišemo novom velikom pobjedom – poručio je Vuković.