Politika 08.12.2015.

SDS: KC i Toplana ogledalo vlasti u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute
KC Toplana SDS
Gradski odbor Srpske demokratske stranke Banjaluka pozvao je nadležne organe, Tužilaštvo i MUP da pod hitno prečešljaju sve ugovore i stavke iz materijalno-tehničkog poslovanja u Univerzitetskom kliničkom centru i ,,Toplani” i provedu istrage, jer postoji realna opasnost od nastupanja nesagledivih posljedica po zdravlje i bezbjednost građana.

 

Saopštili su da je GO Srpske demokratske stranke Banjaluka i kompletna banjalučka javnost zaprepašteni i ogorčeni dešavanjima u vezi sa neispravnim instalacijama za vazduh i aparatima za vještačko disanje na ,,Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra.

Izrazili su nadu da će ova afera biti završena bez žrtava, ističući da je to u ovom trenutku najvažnije.

-Povodom ovog slučaja SDS Banja Luka upućuje sledeća pitanja: Nije li najvažniji prioritet u Univerzitetskom kliničkom centru porodilište i odjeli za novorođenčad? Kako je moguće da se pored megalomanskih investicija u Univerzitetskom kliničkom centru zanemari održavanje instalacija koje su neophodne za rad aparata za disanja na odjelu Intenzivne njege Klinike za dječije bolesti, koja je jedina takve vrste u cijeloj Republici Srskoj, čime su dovedeni u opasnost životi novorođenih beba- navodi se u saoštenju .

Iz GO SDS Banjaluka podsjećaju da je protekla decenija potrošena na praznim obećanjima SNSD-a da će rješiti problem funkcionisanja gradske toplane, ali je postalo očigledno da je stanje u ovoj strateškoj ustanovi postalo još teže te da se ponavlja priča iz prethodnih godina o nedostatku mazuta.

U saoštenju se kaže da, iako su gradske vlasti Banja Luke i rukovodstvo ,,Toplane” i početkom ove grejne sezone tvrdili da ,,Toplana” spremno dočekuje sezonu grijanja, postalo je očigledno da oni nemaju nikakav plan o obezbeđenju normalnog funkcionisanja ove ustanove u jeku grejne sezone.

-Namješteni tenderi, netransparentne javne nabavke, privatni aranžmani i partijsko zapošljavanje nestručnih i nekompetentnih kadrova u režiji SNSD-a su tako postali vrh ledenog brijega čije su katastrofalne posledice morale kad – tad isplivati na površinu- kaže se u saoštenju.

(TV BN)