SDS: KC i Toplana ogledalo vlasti u Banjaluci

KC Toplana SDS
Gradski odbor Srpske demokratske stranke Banjaluka pozvao je nadležne organe, Tužilaštvo i MUP da pod hitno prečešljaju sve ugovore i stavke iz materijalno-tehničkog poslovanja u Univerzitetskom kliničkom centru i ,,Toplani” i provedu istrage, jer postoji realna opasnost od nastupanja nesagledivih posljedica po zdravlje i bezbjednost građana.

 

Saopštili su da je GO Srpske demokratske stranke Banjaluka i kompletna banjalučka javnost zaprepašteni i ogorčeni dešavanjima u vezi sa neispravnim instalacijama za vazduh i aparatima za vještačko disanje na ,,Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra.

Izrazili su nadu da će ova afera biti završena bez žrtava, ističući da je to u ovom trenutku najvažnije.

-Povodom ovog slučaja SDS Banja Luka upućuje sledeća pitanja: Nije li najvažniji prioritet u Univerzitetskom kliničkom centru porodilište i odjeli za novorođenčad? Kako je moguće da se pored megalomanskih investicija u Univerzitetskom kliničkom centru zanemari održavanje instalacija koje su neophodne za rad aparata za disanja na odjelu Intenzivne njege Klinike za dječije bolesti, koja je jedina takve vrste u cijeloj Republici Srskoj, čime su dovedeni u opasnost životi novorođenih beba- navodi se u saoštenju .

Iz GO SDS Banjaluka podsjećaju da je protekla decenija potrošena na praznim obećanjima SNSD-a da će rješiti problem funkcionisanja gradske toplane, ali je postalo očigledno da je stanje u ovoj strateškoj ustanovi postalo još teže te da se ponavlja priča iz prethodnih godina o nedostatku mazuta.

U saoštenju se kaže da, iako su gradske vlasti Banja Luke i rukovodstvo ,,Toplane” i početkom ove grejne sezone tvrdili da ,,Toplana” spremno dočekuje sezonu grijanja, postalo je očigledno da oni nemaju nikakav plan o obezbeđenju normalnog funkcionisanja ove ustanove u jeku grejne sezone.

-Namješteni tenderi, netransparentne javne nabavke, privatni aranžmani i partijsko zapošljavanje nestručnih i nekompetentnih kadrova u režiji SNSD-a su tako postali vrh ledenog brijega čije su katastrofalne posledice morale kad – tad isplivati na površinu- kaže se u saoštenju.

(TV BN)

VIŠKOVIĆ: Što prije početi realizaciju značajnih projekata

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.

GRMUŠA (PDP): Nova vlast na nivou BiH čestitaće građanima Novu godinu povećanjem PDV-a

Iz ekspozea kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije vidljivo je da postoje ozbiljne razlike između onoga što on planira da radi sa Savjetom ministara BiH i onoga što su u javnosti u proteklim godinama govorili visoki funkcioneri SNSD i Republike Srpske – izjavio je generalni sekretar PDP-Milko Grmuša. Grmuša je naveo da su u

VIŠKOVIĆEVA OČEKIVANJA OD SAVJETA MINISTARA: Što prije odblokirati značajne projekte

Prdsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH (FBiH) i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.  – Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da

AMBICIJE: Fudbaleri Borca žele da pobjedom nad Slobodom završe jesenji dio sezone

Sa tri boda pred domaćim navijačima zatvoriti fudbalsku jesen, želja je svih u FK Borac. “Crveno-plavi” bi pobjedom proljeće dočekali na trećem mjestu, gdje se trenutno nalaze iza sarajevskih vječitih rivala. Da nam je neko prije početka sezone ponudio ovakav ishod, objeručke bi ga prihvatili, kaže napadač Borca Saša Kajkut. “Moramo biti svjesni da smo

“DVOSMJERNA ULICA”: Eminentni hirurzi iz Rusije u radnoj posjeti UKC RS

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je radna posjeta eminentnih ruskih hirurga Malhaza Cikoridze i Aleksandra Semjenova iz Sankt Peterburga UKC-u nastavak saradnje sa ljekarima iz tog grada koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Đajić je istakao da će ljekari iz UKC-a uzvratiti posjetu već