SDS ODGOVORIO KALINIĆU: Ne bavi se SDS-om, nego savjetničkim poslovima Dodiku, za njih si plaćen

Dragana Kalinića pozivam da radi savjetničke poslove Miloradu Dodiku za koje je plaćen, umjesto što se bavi SDS, kaže predsjednik najveće opozicione partije u Republici Srpskoj Vukota Govedarica.

Komentarišući žestoke optužbe na račun SDS koje je iznio nekadašnji lider te stranke Dragan Kalinić, Govedarica kaže da se tu očigledno radi o Kalinićevim ličnim frustracijama.

– Pozvao bih Kalinića da radi onaj posao za koji je plaćen, a to je pozicija savjetnika predsjednika RS. Neumjesno je da on iz Beograda drži lekcije SDS – poručuje Govedarica.

U izjavi za Srnu bivši lider SDS optužio je sadašnje rukovodstvo te stranke da je, kako je rekao, nedoraslo da u nacionalnom i državnom smislu vodi Republiku Srpsku.

– SDS je stranka koja u političkom smislu vrvi od kriminalizovanog kadra. Izborom Obrena Petrovića za nosioca liste u Izbornoj jedinici dva za Predstavnički dom parlamenta BiH Govedarica je razotkrio i sebe i grupu oko sebe poput Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Aleksandre Pandurević i njihovu platformu – samo BiH po cijenu bilo kakve ili nikakve Republike Srpske – rekao je Kalinić.

On je dodao i to da je lično zadovoljan što je Mladena Bosića “sustigla karma i što mu se vratilo ono što je njemu uradio prije više od 10 godina, kada ga je isključio iz SDS”, osvrćući se na nedavnu odluku Vukote Govedarice da Petroviću da prednost u odnosu na Bosića kao nosioca liste u pomenutoj izbornoj jedinici.

Šef Izbornog štaba SDS Dragan Mektić za Srpskainfo kaže da Kalinićeve ocjene stanja u SDS, kao i optužbe koje je iznio na račun sadašnjih partijskih lidera nemaju nikakvu težinu, jer se, kako tvrdi, radi o političaru koji pripada prošlosti.

Dragan Mektić

– Pogotovo je besmisleno davati bilo kakvu moralnu težinu izjavama nekog ko je flertovao sa brojnim političkim opcijama – od reformista Ante Markovića, zatim SDS, da bi na kraju postao savjetnik Milorada Dodika. Logično je da sadašnji Dodikov savjetnik na sve načine pokušava da ocrni SDS. Međutim, kada je već pomenuo kriminal, Kaliniću bi bilo bolje da krene od sebe, pa onda do svog sadašnjeg šefa i njegovog SNSD – kaže Mektić.

Probosanska politika

Komentarišući stanje u svojoj bivšoj partiji, Kalinić je iznio i svoje tumačenje odluke Vukote Govedarice da Obrenu Petroviću pruži prednost u odnosu na Mladena Bosića.

– Nije se Govedarica odrekao Bosića zato što je bio loš, već zato što je u Petroviću našao nekog ko je još bolji za probosansku politiku i još gori izbor za budućnost Republike Srpske. Ne treba zaboraviti da je Petrović do sada sve izbore u Doboju dobijao uz pomoć SDA i još nekih bošnjačkih partija – rekao je Kalinić.

(Srpskainfo)

Poginuo Šaban Šaulić

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić imao je tešku saobraćajnu nesreću u Njemačkoj nakon koje je i preminuo. Ovu informaciju za Hayat.ba potvrdio je njegov dugogodišnji prijatelj Sabit Dervišević Saša. Šaban je rođen 1951. godine u Šapcu. U toku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak ‘kralj narodne muzike’. (Nezavisne)

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke

Zbog obilježavanja Kineske nove godine, danas od 18.15 do 19 časova, biće obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana. Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, na linijama javnog prevoza

“JAČANJE MJESNIH ZAJEDNICA” Inicijativa za nastavak trotoara u Saračici

Na Saračici će biti izgrađen trotoar i na desnoj strani regionalnog puta Banjaluka – Bronzani Majdan, od Tvrdoške do Ravaničke ulice, u nastojanju, navode iz Gradske uprave, da se poveća bezbjednost pješaka na ovoj veoma frekventnoj saobraćajnici. Ovo je nastavak izgradnje trotoara u ovoj mjesnoj zajednici u okviru projekta Grada i UNPD-a „Jačanje uloge mjesnih

“BANJALUČKA KRITIČNA MASA” Novo druženje za ljubitelje bicikala

Grupa građana okupljenih u “Banjalučkoj kritičnoj masi” organizuje  vožnju  biciklima kroz grad  22. februara. Okupljanje je planirano na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS u 18.30, a strat vožnje u 19 sati. „Banjalučka kritična masa” (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji. Pored mjesečnih vožnji, članovi

Plavi telefon od 2013. godine zazvonio više od 9.000 puta

Plavi telefon – usluga koju je Udruženje Nova Generacija pokrenulo 2013. da bude na usluzi djeci koja se suočavaju s nekim od oblika nasilja i žele anonimno da ga prijave, u ponedjeljak, 18. februara, obilježiće šest godina postojanja. Od pokretanja linije, Plavi telefon je zazvonio više od 9.000 puta, a više od 70 posto poziva

PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA DROGE Racija u tri banjalučka lokala

U tri banjalučka lokala policija je proteklog vikenda izršila raciju pri čemu je uhapšeno sedmoro lica. Kako navode iz PU Banjaluka, racija je izvršena sa ciljem sprečavanja i zloupotrebe opojnih droga, a sve u saradnji headsa Upravom za organizovani kriminal. Prilikom pretresa lokala, oduzeta je veća količina marihuane, kokaina, spida kao i veća količina tableta

Servisne informacije za 17. februar

Servisne informacije za nedjelju, 17. februar 2019. godine: Policijska uprava Dogodilo se pet krivičnih djela, javni red i mir je narušen 10 puta. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 58 odraslih pacijenta, 22 djece i obavljeno je 13 kućnih posjeta. Vatrogasna