SDS ODGOVORIO KALINIĆU: Ne bavi se SDS-om, nego savjetničkim poslovima Dodiku, za njih si plaćen

Dragana Kalinića pozivam da radi savjetničke poslove Miloradu Dodiku za koje je plaćen, umjesto što se bavi SDS, kaže predsjednik najveće opozicione partije u Republici Srpskoj Vukota Govedarica.

Komentarišući žestoke optužbe na račun SDS koje je iznio nekadašnji lider te stranke Dragan Kalinić, Govedarica kaže da se tu očigledno radi o Kalinićevim ličnim frustracijama.

– Pozvao bih Kalinića da radi onaj posao za koji je plaćen, a to je pozicija savjetnika predsjednika RS. Neumjesno je da on iz Beograda drži lekcije SDS – poručuje Govedarica.

U izjavi za Srnu bivši lider SDS optužio je sadašnje rukovodstvo te stranke da je, kako je rekao, nedoraslo da u nacionalnom i državnom smislu vodi Republiku Srpsku.

– SDS je stranka koja u političkom smislu vrvi od kriminalizovanog kadra. Izborom Obrena Petrovića za nosioca liste u Izbornoj jedinici dva za Predstavnički dom parlamenta BiH Govedarica je razotkrio i sebe i grupu oko sebe poput Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Aleksandre Pandurević i njihovu platformu – samo BiH po cijenu bilo kakve ili nikakve Republike Srpske – rekao je Kalinić.

On je dodao i to da je lično zadovoljan što je Mladena Bosića “sustigla karma i što mu se vratilo ono što je njemu uradio prije više od 10 godina, kada ga je isključio iz SDS”, osvrćući se na nedavnu odluku Vukote Govedarice da Petroviću da prednost u odnosu na Bosića kao nosioca liste u pomenutoj izbornoj jedinici.

Šef Izbornog štaba SDS Dragan Mektić za Srpskainfo kaže da Kalinićeve ocjene stanja u SDS, kao i optužbe koje je iznio na račun sadašnjih partijskih lidera nemaju nikakvu težinu, jer se, kako tvrdi, radi o političaru koji pripada prošlosti.

Dragan Mektić

– Pogotovo je besmisleno davati bilo kakvu moralnu težinu izjavama nekog ko je flertovao sa brojnim političkim opcijama – od reformista Ante Markovića, zatim SDS, da bi na kraju postao savjetnik Milorada Dodika. Logično je da sadašnji Dodikov savjetnik na sve načine pokušava da ocrni SDS. Međutim, kada je već pomenuo kriminal, Kaliniću bi bilo bolje da krene od sebe, pa onda do svog sadašnjeg šefa i njegovog SNSD – kaže Mektić.

Probosanska politika

Komentarišući stanje u svojoj bivšoj partiji, Kalinić je iznio i svoje tumačenje odluke Vukote Govedarice da Obrenu Petroviću pruži prednost u odnosu na Mladena Bosića.

– Nije se Govedarica odrekao Bosića zato što je bio loš, već zato što je u Petroviću našao nekog ko je još bolji za probosansku politiku i još gori izbor za budućnost Republike Srpske. Ne treba zaboraviti da je Petrović do sada sve izbore u Doboju dobijao uz pomoć SDA i još nekih bošnjačkih partija – rekao je Kalinić.

(Srpskainfo)

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)