Vijesti 13.11.2015.

SDS ostao bez kluba odbornika: Marinko Dragišić napustio stranku

ČITANJE: 1 minuta
skupstina grada
Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Marinko Dragišić izjavio je danas Srni da je, zbog odnosa pojedinaca u SDS-u, napustio ovu partiju i da će ubuduće djelovati samostalno.

– Sve je počelo u maju kada sam dao ostavku na sve stranačke funkcije, zbog odnosa pojedinaca iz Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, koji su me izbornim inženjeringom i režiranjem rezultata onemogućili da budem izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske- pojasnio je Dragišić.

On je naveo da je nekoliko puta razgovarao sa najvišim rukovodiocima stranke, ali da nikada nije dobio odgovor na pitanje zbog čega je zloupotrijebljena volja birača.

– Član SDS-a sam 24 godine, a pojedinci degradiraju moj rad. U Gradskom odboru SDS-a Banjaluka vlada konfuzija i podjele jer su interesi pojedinaca stavljeni iznad interesa istinskih članova stranke, koji imaju rezultate- kaže Dragišić.

On je napomenuo da se u narednom periodu neće priključiti nekoj od političkih partija.

Odlaskom Dragišića, SDS kao najveća opoziciona stranka u banjalučkoj gradskoj Skupštini ostaje bez kluba odbornika.

Od nekadašnjih pet odbornika SDS-a, koliko su imali, sada lokalnu politiku ove stranke zastupaju samo trojica, a za klub je potrebno minimum četiri odbornika.

(Agencije)