Politika 19.09.2015.

SDS protiv vraćanja akcize na gorivo

ČITANJE: 1 minuta
milicevic

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević potvrdio je danas da ta stranka neće podržati zakon o akcizama na povećanje cijene goriva.

Nakon sjednice Glavnog odbora (GO) SDS-a, Miličević je na pres-konferenciji u Banjaluci rekao da će sredstva po tom osnovu “poslužiti Vladi RS samo za krpljenju rupa u budžetu”.

– Što se tiče akciza na cigarete i alkohol, SDS će preko svojih predstavnika u Narodnoj skupštini RS zahtijevati da se ta sredstva moraju trošiti ciljano za Fond zdrvstvenog osiguranja i za zdravstvo, a ne u bilo koje druge svrhe, pogotove ne za krpljenje rupa u budžetu – dodao je Miličević.

Jedna od odluka GO SDS jeste i da “vlada Željke Cvijanović nema adekvatan legitimitet jer je nastala na političkoj korupciji te da se sve njene odluke dovode u pitanje”.

GO SDS još jednom ističe da ministri u Savjetu ministara iz te stranke, Dragan Mektić i Mirko Šarović, “na najbolji način rade svoj posao i zastupaju interese RS i o tome imaju najbolje ocjene u svom radu”.

– Takođe, GO SDS stoji iza svih svojih predstavnika u organima BiH, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Sve napade koje SNSD ciljano upućuje prema njima odbacujemo sa gnušanjem i smatramo da je to još jedan vid političkog nasilja koje koristi SNSD – naveo je Miličević.

(Agencije)