Politika 11.09.2021.

SDS: Škole nisu predviđene za stranačke skupove

ČITANJE: 2 minute

Gradski odbor SDS Banjaluka osudio je jučerašnju odluku o skraćenju nastave u Osnovnoj školi “Jovan Dučić“ u Кuljanima gdje je kasnije održan skup SNSD.

Odluka da nastava u Osnovnoj školi “Jovan Dučić“ u Кuljanima bude skraćena kako bi u dvorištu škole mogao biti održan skup SNSD je skandalozna – saopšteno je iz Odbora za obrazovanje i kulturu Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Navode da su se roditelji učenika druge smjene iz ove škole našli u čudu kada su ih učiteljice putem Viber grupa obavijestile da se nastava završava u 16 časova, prenosi Srpskainfo.

– Rukovodstvo škole bi zbog raspuštanja i remećenja nastave zbog stranačkog skupa u svakoj normalnoj zemlji bilo ekspresno smijenjeno – kažu u Banjalučkom SDS.

Napominju da škole nisu predviđene za održavanje stranačkih skupova, a da se to pogotovo ne bi smjelo dešavati u vrijeme opasne pandemije.

– Očigledno je neometano odvijanje nastave i zdravlje djece, kako za one koji su organizovali skup i one koji su im to dozvolili manje bitno od stranačke promocije – ističu iz SDS Banjaluka.

Navode da mnoge stvari postaju jasnije kada se zna da je direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“ Rankica Pušić bila kandidat SNSD za odbornika u Banjaluci na proteklim izborima.

– SNSD je zarobio sve institucije i stavio u svrhu stranačke promocije. Na žalost od toga nisu pošteđene ni škole i njihovi učenici, a jučerašnji događaj iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ je očigledan primjer ovakve nakaradne prakse – poručili su iz Odbora za obrazovanje i kulturu SDS Banjaluka.

U saopštenju iz SDS se ističe da je direktorica ove škole Rankica Pušić široj javnosti poznata i po aferi kada učenicima ove škole nije vraćen sav novac uplaćen za ekskurzije koje su odgođene zbog pandemije.

(A.M.)

Oznake: SDS, SNSD