Vijesti 02.09.2015.

“SDS traži razrješenje Stevandića”

ČITANJE: 1 minuta
vukota-govedarica

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložio je da u dnevni red Šeste redovne sjednice parlamenta bude uvrštena odluka o razrješenju Nenada Stevandića sa mjesta skupštinskog potpredsjednika, rekao je danas šef Kluba Vukota Govedarica.

Govedarica je rekao novinarima u Banjaluci da je poslovnička norma izričita i decidna i da na osnovu toga mjesto potpredsjednika parlamenta isključivo pripada SDS-u, kao najvećoj i najjačoj opozicionoj partiji u Narodnoj skupštini Srpske.

Govoreći o dijelu seta reformskih zakona, koje je parlament Srpske u formi nacrta razmatrao u martu, Govedarica je naveo da su ga predstavnici Vlade Srpske informisali da je Vlada razmatrala zakone o doprinosima, o porezu na dobit, o fiskalnoj odgovornosti, o rokovima izmirenja novčanih obaveza, te o nepokretnostima.

“Vlada još nije ove zakone uputila u redovnu proceduru, iako za to ima još dva dana kada je u pitanju Šesta redova sjednica parlamenta Srpske”, rekao je Govedarica.

Govedarica je podsjetio da Narodna skupština Republike Srpske istovremeno sa raspisivnjem referenduma imenuje i Komisiju za sprovođenje referenduma, koja je, po zakonu, u roku od 15 dana trebalo da donese sve pravilnike i akte i da imenuje sve opštinske izborne komisije, koje zatim formiraju biračka mjesta.

On kaže da ništa od toga nije urađeno, osim što je “odluka koja je donesena u suprotnosti sa Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi”.

(Agencije)