SDS u Palama proslavio Petrovdan, Šarović i Miličević pozvali na jedinstvo

U Palama se danas održava centralna proslava krsne slave SDS – Svetih apostola Petra i Pavla i 29. rođendan ove stranke.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama je služena Sveta liturgija i obavljeno lomljenje slavskog kolača povodom krsne slave SDS, nakon čega su okupljeni položili vijence kod Spomenika palim borcima Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović izjavio je da je ovo veliki praznik sa SDS i srpski narod, te da ovaj datum treba da bude obilježen u cijeloj Republici Srpskoj.

– Petrovdan nas okuplja i nadahnjuje na jedinstvo, a znamo da svaki napredak počinje jedinstvom – rekao je Šarović, te dodao da su upravo Pale posebno mjesto za SDS, duboko ukorijenjeno u svijest svih ljudi u Republici Srpskoj.

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, izjavio je da je ovo veliki dan za Srpsku, dan kada se pokazuje jedinstvo, odlučnost i sabornost, te dodao da SDS ostaje na putu očuvanja Republike Srpske.

Doskorašnji predsjednik SDS, Vukota Govedarica, izjavio je da je poziv srpskog naroda prije 29 godina rodio Srpsku demokratsku stranku koja je kasnije, kao najstarija politička organizacija u Republici Srpskoj i jedina koja je starija od RS, zajedno sa narodom, stvorila Srpsku.

– Mi drugog puta, osim sabornosti i jedinstva nemamo i siguran sam da ćemo sa novim predsjednikom stranke, gospodinom Šarovićem i sa svim ljudima koji u srcu nose državotvornu istorijsku SDS, opravdati poziv naroda koji je danas sasvim jasan, poziv na promjene koje su Republici Srpskoj i njenom narodu potrebne – rekao je Govedarica.

Predsjednik OO SDS Pale, Miodrag Kovačević, izjavio je da su opština Pale, Republika Srpska i SDS jako tijesno povezani posljednjih 30 godina.

– Republika Srpska je nastala na Palama, prvi predsjednik Republike i SDS je radio i živio u Palama, prve vlade su nastale u Palama, tako da je istorija RS, Pala i SDS velika – rekao je Kovačević, te izrazio zadovoljstvo što je cjelokupno rukovodstvo SDS-a danas zajedno u Palama.

(Srpskainfo)

Ona je svojim primjerom naučila kćerku Mirsadu da se rad uvijek isplati VIDEO

Težak posao danas svi odbijaju. Njoj se rugaju jer radi u pilani. – Ne biram posao, ne smeta mi izrugivanje – kaže majka Mirsade Hadžić, djevojke iz Kozarske Dubice, čija je priča nedavno odjeknula u regionu. Sada pogledajte ispovijest osobe koja joj je uzor, Mirsadine majke Hamide Dedić Hadžić. NE BIRAM POSLOVE: NE SMETA MI

Mještani banjalučkog naselja pronašli skelet u šumi

U šumi u banjalučkom naselju Dragočaj pronađen je skelet nepoznate ženske osobe, potvrdila je banjalučka policija. Ljudske ostatke pronašao je mještanin Petar Ćosić, koji je odmah obavijestio policiju, javlja Srpskainfo. Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su policijski službenici 14. jula postupili po zaprimljenoj prijavi i izvršili uviđaj u Dragočaju, gdje su pronađeni

Usvojene odluke o kreditu za drugu fazu Koridora 5C

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj u skladu sa kojom će Srpska da se kreditno zaduži 150 miliona evra radi realizacije tog projekta, odnosno za građevinske radove i konsultantske usluge.

„Lauš 2“ šampion Jelen kupa

Nakon 8 dana igranja turnira, 40 seniorskih ekipa i 240 igrača „Jelen kup 2019” završen je sinoć u Banjaluci, uzbudljivom finalnom utakmicom. “Lauš 2” je spriječio ekipu “Market AS” da odbrani titulu na Trgu Krajine. Najboljim igračem turnira proglašen je kapiten pobjedničke ekipe Njegoš Miljković. Nagrade su uručili proslavljeni banjalučki fudbaler Vladan Grujić, a ispred

PETROVDANSKI SABOR Na prvom festivalu folklora čak 600 učesnika

Kulturno-umjetničko društvo „Potkozarje“ i vrijedni domaćini iz tog kraja ovog vikenda ugostiće čak 600 učesnika na prvom Petrovdanskom saboru. Na Međunarodni festival foklora stiže deset kulturno-umjetničkih društava iz Makedonije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske, koji će, prije svega mještanima, a i drugim posjetiocima, predstaviti kulturu i tradiciju svog kraja. Program počinje u večernjim časovima, u

Uhapšeni u akciji “Unikat” sprovedeni u banjalučko tužilaštvo

Trojica od četvorice uhapšenih u akciji “Unikat” sprovedeni su nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Kako javlja novinar “Nezavisnih” četvrti uhapšeni će biti doveden naknadno. Podsjetimo, u akciji “Unikat” policija je u ponedjeljak uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića. Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke