SDS u Palama proslavio Petrovdan, Šarović i Miličević pozvali na jedinstvo

U Palama se danas održava centralna proslava krsne slave SDS – Svetih apostola Petra i Pavla i 29. rođendan ove stranke.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama je služena Sveta liturgija i obavljeno lomljenje slavskog kolača povodom krsne slave SDS, nakon čega su okupljeni položili vijence kod Spomenika palim borcima Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović izjavio je da je ovo veliki praznik sa SDS i srpski narod, te da ovaj datum treba da bude obilježen u cijeloj Republici Srpskoj.

– Petrovdan nas okuplja i nadahnjuje na jedinstvo, a znamo da svaki napredak počinje jedinstvom – rekao je Šarović, te dodao da su upravo Pale posebno mjesto za SDS, duboko ukorijenjeno u svijest svih ljudi u Republici Srpskoj.

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, izjavio je da je ovo veliki dan za Srpsku, dan kada se pokazuje jedinstvo, odlučnost i sabornost, te dodao da SDS ostaje na putu očuvanja Republike Srpske.

Doskorašnji predsjednik SDS, Vukota Govedarica, izjavio je da je poziv srpskog naroda prije 29 godina rodio Srpsku demokratsku stranku koja je kasnije, kao najstarija politička organizacija u Republici Srpskoj i jedina koja je starija od RS, zajedno sa narodom, stvorila Srpsku.

– Mi drugog puta, osim sabornosti i jedinstva nemamo i siguran sam da ćemo sa novim predsjednikom stranke, gospodinom Šarovićem i sa svim ljudima koji u srcu nose državotvornu istorijsku SDS, opravdati poziv naroda koji je danas sasvim jasan, poziv na promjene koje su Republici Srpskoj i njenom narodu potrebne – rekao je Govedarica.

Predsjednik OO SDS Pale, Miodrag Kovačević, izjavio je da su opština Pale, Republika Srpska i SDS jako tijesno povezani posljednjih 30 godina.

– Republika Srpska je nastala na Palama, prvi predsjednik Republike i SDS je radio i živio u Palama, prve vlade su nastale u Palama, tako da je istorija RS, Pala i SDS velika – rekao je Kovačević, te izrazio zadovoljstvo što je cjelokupno rukovodstvo SDS-a danas zajedno u Palama.

(Srpskainfo)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba