Politika 25.06.2016.

SDS utvrdio listu kandidata za odbornike: Svađa između Banjalučana i frakcije Tadića

ČITANJE: 1 minuta

Gradski odbor SDS utvrdio je sinoć listu kandidata za odbornike na predstojećim izborima, zbog koje je došlo do žučne rasprave.

Sukobili su se banjalučki SDS-ovci i frakcija koja podržava politiku predsjednika Regionalnog odbora SDS Ognjena Tadića, između kojih odavno vlada netrpeljivost. Banjalučani nisu zadovoljni redosljedom kandidata na listi.

– Tadiću nije bitan izborni rezultat, nego su mu potrebni poslušnici koji su se i našli na vrhu liste – kaže predsjednik Područnog odbora „Jug“ Saša Lovrić.

Za nosioca odborničke liste predložen je aktuelni predsjednik GO Banjaluka Predrag Vulin, za kojeg Lovrić kaže da je „Tadićev igrač“. Na drugom mjestu je predsjednica Aktiva žena Gordana Lazić, a aktuelni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković je na trećem mjestu.

Odbornik u sadašnjem sazivu banjalučke Skupštine Mladen Kajkut je tek na 14. poziciji, zbog čega se pobunio. Na sjednici je izjavio da su se kandidati bodovali po poslušnosti i odanosti Tadiću.

Pojedini članovi su negodovali i zbog toga što je bivši glavni revizor RS Boško Čeko tek 29. na listi, a sadašnji odbornik Đorđe Umićević nije ni uzet u obzir.

(blic.rs)