Magazin 17.10.2015.

Sedam genijalnih načina da iskoristite pivo

ČITANJE: 1 minuta
pivo
Njega tijela, održavanje doma, priprema najukusnijeg ručka ikada… Otkrijte najbolje načine da upotrebite pivo (a da ga ne popijete).

UKLONITE PRLJAVŠTINU

Pivo je odlično u uklanjanju tvrdokorne prljavštine, pa ako vam je nestalo hemikalija, a mrzi vas da skoknete do prodavnice, prospite malo omiljenog napitka, sačekajte minut i očistite.

OČISTITE NAKIT

Iznenadite ljepšu polovinu tako što ćete njen zlatni nakit staviti u posudu natopljenu svetlim pivom. Kada malo odstoji, a kiselina učini svoje, očistite zlato čistom krpom.

MARINIRAJTE MESO

Mnogi kuvari tvrde da ćete najbolji roštilj dobiti ako pre toga marinirate meso u pivu. Ali, njegova upotreba se ne završava u kuhinji.

UHVATITE INSEKTE

Ostavite otvorene flaše ili limenke preko noći u bašti i ujutru će vas sačekati puževi, muve i ostali insekti koje privlači miris.

OPORAVITE CVIJEĆE

Ako cvijeće u saksijama djeluje bolesno, probajte da ga oporavite sa malo negaziranog piva. Ječam i šećer trebalo bi da pomognu u kultivisanju zemlje.

ODRŽAVAJTE NAMJEŠTAJ

Negazirano pivo odlično je i za održavanje namještaja od drveta kom vraća boju. Umočite krpu u malo negaziranog piva, zatim prebrišite čistom i dobićete efekat ispolirane površine.

OČISTITE LICE

I na kraju, kad ste očistili kuću i spremili meso, očistite lice jer su ječam i drugi sastojci piva odlični za piling kože.

(Mens Health)