Magazin 02.12.2021.

PROMOCIJA LOKALNE MUZIČKE SCENE: Sedma Banjalučka gitarijada 5. decembra

ČITANJE: 1 minuta

Po sedmi put, Queen Estrada 5. decembra u Klubu studenata organizuje Banjalučku gitarijadu, sa ciljem promovisanja lokalne muzičke scene i podrške mladim muzičarima.

Novo izdanje Banjalučke gitarijade biće, kao i prošle godine, realizovano kao online takmičenje snimljeno u Klubu studenata, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a publika će imati priliku da pogleda snimke nastupa svih bendova na YouTube kanalu Queen Estrade i glasa za svoje favorite do 24. decembra, kada ćemo saznati ko su pobjednici sedme Banjalučke gitarijade.

Na ovogodišnjoj Gitarijadi svoje sviračko i stvaralačko umijeće pokazaće sljedeći bendovi: Charna, Aberdar, Bez rikverca, Pod pritiskom, Vibra i Futurephobia.

O pobjednicima će odlučiti stručni žiri u čijem će se sastavu nalaziti legendarna imena domaće rock scene, ali i publika, koja će takođe moći da glasa za najbolji bend i to putem Instagram i Facebook profila Banjalučke gitarijade, tako što će lajkovati fotografiju svojih favorita.

Bend sa najviše lajkova sa obe stranice osvojiće nagradu publike, u vidu vaučera za održavanje proba u Muzičkoj vježbaonici „Charlie“, dok je nagrada za pobjedike izabrane od strane sturčnog žirija snimanje autorske muzike u Muzičkom Centru „Pavarotti“ u Mostaru.

(A.M.)