Region 29.12.2020.

ŠEF CIVILNE ZAŠTITE U HRVATSKOJ POTVRDIO: U Petrinji i Glini sedam poginulih

ČITANJE: 2 minute

Prema najnovijim informacijama sedam osoba je poginulo u razornom zemljotresu koji je pogodio područje Petrinje u Hrvatskoj, javljaju hrvatski mediji.

Sedam osoba je preminulo u razornom potresu na području Petrinje i Gline, potvrdio je za Radio Dalmacija Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite u Hrvatskoj.

Žrtve su 12-godišnja djevojčica u Petrinji, 20-godišnji mladić iz jedne kuće, djed iz druge te otac i sin iz iste kuće u Majskim Poljanama kod Gline, potvrdila je za Index zamjenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić. Index nezvanično saznaje da je preminula još jedna osoba u Majskim Poljanama te jedna osoba u crkvi u Žažini kod Siska.

Pronađen orguljaš

Orguljaš koji je ostao zarobljen pod ruševinama u crkvi sv. Nikole i Vida u Žažini pokraj Lekenika nađen je mrtav.

Tijelo, u čijoj su potrazi sudjelovali pripadnici HGSSa, policije i vatrogasaca, pronađeno je tijekom javljanja uživo u Dnevniku Nove Tv, a informaciju je potvrdio i načelnik lekeničke općine.

U Žažini se tijekom današnjeg potresa potpuno urušio zvonik i strop katoličke crkve.

Župnik Ilija Piličić izjavio je za naš portal kako je ispod ruševina ostala zatrpana osoba koja je pomagala u čišćenju crkve od posljedica jučerašnjeg potresa.

“Nekoliko župljana čistilo je crkvu kada se sve zatreslo. Većina ih je uspjela pobjeći no dvije osobe ostale su zatrpane.”

Jedna osoba izvučena je živa, dok je orguljaš koji je na koru čistio orgulje preminuo.

“Cijeli zvonik i kor su se urušili”, dodao je župnik.

Potraga za tijelom trajala je inače 7 sati, a spasioci su bagerom morali porušiti cijeli ulaz u crkvu kako bi došli do tijela unesrećenog.

To je sedma potvrđena žrtva današnjeg potresa od 6,2 po Richteru koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolna mjesta.

(Agencije)

Oznake: Petrinja, zemljotres