Biznis 13.03.2016.

Šef Linkedina dao milione radnicima

ČITANJE: 1 minuta
linkedin
Direktor kompanije „Linkedin“ Džef Vajner odlučio je da odustane od svojih 14 miliona dolara bonusa i da ih pokloni radnicima.

Ovaj potez direktora dolazi u trenutku kad ova poslovna društvena mreža najavljuje da u 2016. očekuje između 3,6 i 3,65 milijarde dolara prihoda, što je razočaralo investitore. Dionice su pale za 30 odsto, i to bukvalno preko noći.

Međutim, tu nije kraj jer dionice i dalje padaju, i to za čak 40 odsto. Portparol kompanije rekao je da se Džef odlučio na takav potez kako bi ulio nadu radnicima. Ističe da kompanija i dalje ima istu misiju i viziju i da moraju da se oslone na sopstvene sposobnosti kako bi poboljšali poslovnu situaciju.

Linkedin je poslovna društvena mreža koja je namenjena povezivanju poslodavaca i ljudi koji traže posao. Mreža je osnovana u decembru 2002. godine, a pokrenuta je 5. maja 2003. godine. U aprilu 2014. godine Linkedin je objavio da je na ovoj društvenoj mreži više od 300 miliona registrovanih korisnika iz više od 200 zemalja širom svijeta, od čega je 100 miliona registrovanih korisnika iz SAD. Sjedište kompanije je u Mauntin Vjuu u Kaliforniji, dok je međunarodna kancelarija smještena u Dablinu u Irskoj.

(Kurir)