Politika 24.10.2022.

Šekara: Niko nema pravo da razvlašćuje institucije Srpske

ČITANJE: 2 minute

Član Glavog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je danas da se volja građana Republike Srpske mora poštovati i da niko nema pravo da razvlašćuje njene institucije, te pozvao opoziciju da se suoče s činjenicom da su poraženi.

“To će biti poruka koju će sutra sa velikog narodnog okupljanja moći svi jasno da čuju, a to što nekome neće goditi, to što će biti glasna, snažna i odlučna jeste njihov, a ne problem slobodnomislećeg naroda koji je u slobodnom i demokratskom izbornom procesu odlučio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik”, rekao je Šekara Srni.

On je pozvao opoziciju u Srpskoj da se osvrne na rezultat koji je ostvarila na proteklim opštim izborima i prihvati jasno izraženu volju sopstvenog naroda koji je u demokratskom procesu poručio ko je pobijedio, a ko izgubio.

“Ako imaju imalo dostojanstva, u šta sumnjamo, imajući u vidu sve što su radili i još rade od izborne noći naovamo. Ipak još nije kasno da pogledaju istini u oči i suoče se s činjenicom da su poraženi i da ne postoji ta Centralna izborna komisija BiH, niti političko Sarajevo, pojedine ambasade i elementi obavještajno-bezbjednosnog podzemlja koji mogu da u ime Republike Srpske i njenog naroda prekrajaju izborne rezultate i odlučuju o izbornim pobjednicima”, poručio je Šekara.

On je istakao da je to teško očekivati od onih koji su u “podaničkom blatu” i koji su potrošili silan novac za ispunjenje svoji ličnih ambicija, ali i, što je mnogo opasnije, antisrpskih ciljeva unutrašnjih i spoljnih centara moći da i razmišljaju o nečemu što bi se poslije svega moglo nazvati časnim izlazom iz krize koju su svjesno prouzrokovali.

Šekara je podsjetio da su lideri opozicije u Srpskoj, proglašavanjem lažne pobjede, slavljem bez povoda, činjenično neutemeljenim protestima i nerazumnim, preuranjenim i pravno nedopuštenim zahtjevima koji su naišli na otvorenu pomoć CIK BiH i njihovih mentora pokušavali kontaminirati i delegitimisati izborni proces za predsjednika Republike i da u tome nisu stali ni na trenutak, te da sada ne treba da se “čude i užasavaju” nad potrebom naroda da velikim mitingom iskaže spremnost za odbranu Republike Srpske.

Oznake: SNSD, Srđan Šekara