Politika 15.06.2022.

Šekara: Očajnički pokušaji Vukovića da se pozicionira za neku od funkcija

ČITANJE: 2 minute

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara izjavio je Srni da u SNSD-u uopšte nisu iznenađeni nastavkom plasiranja lažnih tvrdnji PDP-a o briselskom sastanku, kao ni činjenicom da ih sada iznosi zamjenik formalnog predsjednika te partije Nenad Vuković, jer se on uglavnom oglašava u periodu kada je potrebno pozicionirati se za neku od boljih funkcija.

Komentarišući Vukovićevu izjavu u vezi sa sastankom u Briselu i optužbe na račun predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, Šekara je rekao da se u PDP trenutno ne zna ko pije, a ko plaća, ko komanduje i ko šta radi i s toga funkcija Branislava Borenovića i jeste formalnog karaktera.

– Naprasni medijski istupi Vukovića, nakon duge izbornogubitničke ćutnje, nisu ništa drugo do novi očajnički pokušaj dodvoravanja nečemu što se zove vrh PDP, imajući u vidu činjenicu da je potpuno izgubio uticaj u paljanskom odboru ove partije, kao i mogućnost da ga lokalna baza kandiduje za bilo šta – dodao je Šekara.

Prema njegovim riječima, na to jasno upućuje i izbor velike teme /sastanka u Briselu/ iako je u pitanju “mali igrač”, koji je status zamjenika predsjednika partije dobio kao tada jedini gradonačelnik iz reda PDP-a.

– S obzirom na to da je odavno bivši, sada traži mogućnost da se na mala vrata vrati u unutarstranački izborni šešir, a za to recept vidi u pominjanju Milorada Dodika, što ne iznenađuje, jer samo udarci na najjačeg, pa makar i promašeni donose samodopadljivost i uvjerenje u političku i snagu uopšte, koja je u njegovom slučaju odavno izlapjela – istakao je Šekara.

On je ocijenio da je gotovo mučno komentarisati situaciju u kojoj Vuković govori o narodu, javnom novcu i resursima, jer javnosti je odavno poznato sve o spornim jahorinskim licitacijama, brojnim tenderima, kao i nalaz revizije o poslovanju Grada Istočno Sarajevo u periodu dok je bio gradonačelnik.

U Briselu je 12. juna održan sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, koji je završen prihvatanjem političkog sporazuma o principima za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu.

(E.M)

Oznake: Srđan Šekara