Politika 23.01.2023.

Šekara: Rasulo PDP je plod isključivosti ambicioznih pojedinaca

ČITANJE: 2 minute

Borba PDP da ime jednog čovjeka nazor gurne u kuglicu za žrijebanje delegata u Domu naroda PSBiH bila je kap koja je prelila čašu i ovu partiju praktično obezglavila na Palama, većem dijelu Sarajevsko-romanijske regije, poručio je član Glavnog odbora SNSD Srđan Šekara komentarišići jučerašnje najave ostavki u PDP.

Šekara dodaje da razloge napuštanja PDP u drugim sredinama treba tražiti u potezima rukovodstva ove stranke.

“Razloge zbog čega se napuštanje ove interesne grupacije u narodu poznate i kao ‘Partija Deset Prijatelja’ dešava i u drugim sredinama treba tražiti u potezima rukovodstva koje je u nekoliko posljednjih izbornih procesa pokazalo da uopšte ne sluša i ne čuje poruke članstva i partijskih baza, a ni birača i građana Republike Srpske. Bez želje i namjere da se naslađujem i likujem, samo ću konstatovati da se nekada jedan od najjačih opštinskih odbora PDP, ovaj na Palama, rasuo u paramparčad zbog pojedinačnih ambicija koje nisu imale podršku baznog odbora i članstva i može služiti kao primjer da se ozbiljna partija ne može voditi u krugu koji je format za pres konferenciju, već jedino uz uvažavanje organizacije i onih koji joj suštinski i daju politički kapacitet”, poručio je Šekara.

Šekara naglašava da je ovo bio potpuno očekivan epilog za sve koji su iole upućeni u ovdašnji politički život, baš kao što je, kako navodi, bio očekivan i rezultat opštih izbora.

“I prije nego što su birači izašli na glasačka mjesta, a zatim i prije konačnog prebrojavanja, slavio se pobjednik koji to nije bio. Uzroci su, dakle, poznati, a posljedice su tek krenule da se redaju”, kazao je Šekara.

(N.S)