Vijesti 26.03.2016.

Sekcija u OŠ Ivo Andrić: Kreativni kutak za osnovce

ČITANJE: 1 minuta
ivo andric
Kreativna sekcija Osnovne škole “Ivo Andrić” je jedan od najboljih primjera kako učenike podsticati i motivisati na kreativni rad, a okuplja oko 15 učenika od trećeg do devetog razreda.

Sekciju je prije dvije godine osnovala učiteljica Ivona Trifunović, a održava se svakog drugog četvrtka od 18 do 20 časova.

U ovom kreativnom kutku rađaju se mnoge ideje i nastaju suveniri, broševi, bedževi, nakit, pa čak i zidni satovi u dekupaž tehnici.

“Naš zadatak je da od materijala kojim raspolažemo napravimo proizvode koje ne smijemo prodavati, ali ih izlažemo na školskim priredbama, gdje svi koji nas posjete mogu odabrati šta im se sviđa i ostaviti dobrovoljni prilog jer mi nemamo cijene”, govori Trifunovićeva i dodaje od tog novca kupuju potrebni materijal i to je kao malo preduzetništvo.

Učenica petog razreda Sandra Knežević kaže da je došla na ideju kako da od običnog materijala za zavjese napravi broš u obliku cvijeta. U holu  škole nalazi se bijeli ormar u kojem se izlažu radovi tokom čitave školske godine.

Na ovu radionicu redovno dolazi i učenik petog razreda Nikola Matić.

“Iako sam sada jedini dječak, volim da dolazim na radionicu, a najzanimljivija mi je dekupaž tehnika”, rekao je Nikola.

(NN)