Vijesti 25.04.2016.

Seksualni predator iz Slavonije: Pravio lažne profile djevojčica s njihovim golim fotografijama

ČITANJE: 2 minute
fejsbuk
Manijaku iz Slavonije se trenutno sudi zbog seksualnog zlostavljanja i povrede privatnosti djece, piše Glas Slavonije.

Koliko je opasno ostaviti djecu da bez nadzora lutaju internetom, svjedoči slučaj 37-godišnjaka iz Slavonije, koji je zbog kontakata s djevojčicama, napravio 14 lažnih profila.

Manijak je optužen da je na Facebooku napravio lažne profile i glumeći dijete, družio se s djevojčicama koje su imale od 9 do 14 godina. Kada su one redom počele da ga brišu s liste prijatelja, pravio bi im lažne profile na istoj društvenoj mreži i kao profilne fotografije postavljao fotomontaže. Uzimao bi njihove fotografije s originalnih profila, ali bi im montirao gola tijela nepoznate djece i drugih osoba, i na tim fotografijama pisao uvredljive komentare.

Tako, ako bi ih bilo ko potražio na ovoj društvenoj mreži, naišao bi na javne profile s nagim fotografijama. Predator iz Slavonije je proganjao najmanje pet djevojčica, a nekima je na slikama koje je fotomontirao šminkao lica. Istražioci su otkrili da je napravio čak 14 lažnih profila, a uz to imao je i više imejl naloga s kojih je prvio profile.

Na sudu se branio da je bio tužan i ljut, jer više nisu htjele da budu njegove prijateljice na Facebooku. Prije nego što bi napravio lažne profile i fotomontaže slao bi im uvredljive poruke. Prema optužnici 37-godišnjak je od 1. maja do 24. avgusta 2014. godine pronalazio seksualno eksplicitne fotografije koje prikazuju decu različite dobi i pravio lažne profile.

Fotografije je sačuvao na svom računaru i na DVD-u. Kod njega su pronađene 32 takve fotografije. Zbog zaštite identiteta žrtava tačno mjesto u kome se ovaj užas dešavao i lični podaci internet predatora nisu navedeni.

(Glas Slavonije)