Vijesti 12.08.2016.

Sela na Manjači: Mještanima ponovo obećali vodu

ČITANJE: 2 minute

Nije šala, koliko do Kočićevog zbora stanovnici nekih zaselaka na Manjači, koji se godinama nadaju vodovodu, dočekaće da voda poteče iz njihovih slavina.

Zvanična najava i obećanje stižu iz Centra za razvoj i unapređenje sela. Ne vjerujemo dok se ne pokvasimo, poručuju mještani.

“Gospodin Gavranović je bio u avgustu mjesecu 2013.godine i čvrsto je rekao, tu je bio prisutan i gospodin Šarić, čvrsto je rekao da ćemo vodu dobiti do prvog oktobra 2013.godine. Od 2013. do današnjeg dana je prošlo skoro tri godine mi i dalje nemamo vodu, a na ovom dijelu treba još 20 odsto da se odradi” rekao je Drago Ilić iz Lokvara.

“Mi očekujemo da ćemo u toku sljedeće sedmice konačno imati struju u prepumpnoj stanici i onda će ovih 150 domaćinstava koji su na teritoriji grada Banjaluka imati mogućnost da dobiju vodu”, rekao je Milenko Šarić, direktor Centra za razvoj i unapređenje sela.

Kakvo je stanje vodovoda na terenu čisto sumnjamo, razočarano pričaju mještani. Ponovo nas zamajavaju praznim obećanjima, kažu dok našoj ekipi pokazaju vodovodne cijevi koje nisu zatrpane i nezavršene prepumpne stanice.

Mještani Lokvara na Manjači danas su nam pokazali samo, kako kažu, jednu od rupa koja već praktično dvije godine zjapi prazna. U njoj je predviđena gradnja šahta za vodu.

Nešto dalje mještani nam pokazju oronuli šaht u kome je, kako pričaju, trebalo da bude pumpa za vodu. Baš danas je do Milenka Šarića stigla informacija da su odobrne pare za završetak pumpne stanice.

“Na zadnjoj skupštini grada da su odobrena sredstva za nastavak radova. Mi bismo to davno završili. Treba otprilike nekih 50.000 KM”, kaže Šarić.

“Ja sam ’69. godine otišao u Austriju, pa u Njemačku. Pedest godina odradio u Njemačkoj, zaradio penziju, vratio se i opet pijem vodu iz bunara”, rekao je Jovo Marčeta iz Gornjih Lusića.

Očajni zbog svih neispunjenih obećanja i bezbroj probijenih rokova, mještani dijela Manjače koji nemaju vodu, kažu – sa nama se i dalje šale.

Ali, hajde da sačekamo i taj oktobar.

(ATV)