Vijesti 09.01.2023.

Selak: 9. januar jedan od najvažnijih datuma srpske istorije

ČITANJE: 1 minuta

Goran Selak, lider Socijalističke partije Srpkse, čestitao je Dan Republike svim građanima Republike Srpske, naglasivši da je 9. januar jedan od najsvjetlijih datuma u bogatoj srpskoj istoriji.

“Na dan Svetog arhiđakona Stefana, 9. januara 1992. godine ostvarene su vjekovne težnje srpskog naroda sa lijeve strane Drine da kruniše svoju državnost. Iako formirana 1992. godine, Republika Srpska je zreo plod viševjekovne borbe i državotvorne namjere srpskog naroda oličene u Kočićevom peru i Gavrilovom junaštvu”, izjavio je Selak.

“Veliki događaji nas podsjećaju na snagu naroda kada je složan i ujedinjen, odlučan u namjeri da sačuva svoju slobodu. Danas, u miru, trebamo biti dodatno objedinjeni kada je Republika Srpska u pitanju, te se predano boriti da mir sačuvamo, a Srpsku učinimo ekonomski jakom i prosperitetnom, u kojoj će mladi ljudi ostajati i zasnivati svoje porodice”, naglasio je predsjednik Socijalističke partije Srpske.

“Kada su interesi Republike Srpske u pitanju, sve političke razlike treba da ostavimo po strani, zarad očuvanja državnosti, koju su nam preci ostavili u zavjet. Naši potomci će nas cijeniti prema tome koliko smo se odgovorno odnosili prema svojoj državi, a siguran sam da će i buduća pokoljenja proslavljati slavu i Dan Republike Srpske, u miru i na mnoga ljeta”, zaključio je lider SPS-a.