Politika 11.12.2022.

Selak: Apsolutna podrška Srbiji u borbi za Kosovo i Metohiju

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/Goran Selak izjavio je da cijela Republika Srpska podržava borbu Srbije za Kosovo i Metohiju i obespravljeni srpski narod u srpskoj južnoj pokrajini.

“Podržavamo napore predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, te poručujemo braći iz Srbije da nisu sami u ovoj borbi. Kosovo i Metohija je sudbonosna srpska zemlja, razlog zašto smo veliki istorijski narod i naš osnov za budućnost. Bez Kosova i Metohije nemamo ništa, a sa Kosovom ništa nam drugo i ne treba”, rekao je Selak.

Prema njegovim riječima, zahtjev za povratak srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju, od strane zvaničnog Beograda, dolazi u pravi čas, s obzirom na to da stepen ugroženosti prava Srba prelazi sve granice, saopšteno ke iz ove stranke.

Selak je rekao da je teror premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija neizdrživ, ali i neodrživ, jer su pravo i pravda na strani Srba i Srbije i ta prava se moraju i ostvariti u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom.

“Sve što je ikada počivalo na sili, prijetnjama i ugnjetavanju nije bilo dugog vijeka. Pravda je uvijek dostižna i vjerujem da će je srpski narod na Kosovu i Metohiji dočekati, baš kao što smo je dočekali i mi u Republici Srpskoj kada smo odbranili svoju državnost nakon duge borbe”, zaključio je Selak.

(Srna)

Oznake: Goran Selak