Politika 17.05.2024.

Selak: Interes Srpske staviti iznad partijskih

ČITANJE: 1 minuta

Socijalistička partija Srpske (SPS) očekuje da će sve političke partije interes Republike Srpske staviti iznad ličnih animoziteta i sujeta i postići dogovor u najboljem interesu Republike Srpske, istakao je predsjednik ove partije Goran Selak.

“To je naša obaveza, to ljudi koji su nas birali očekuju od nas. Ako predstavnici srpskog naroda nisu spremni i sposobni da razgovaraju jedni s drugima i kada nisu saglasni o pojedinim pitanjima, kako će razgovarati sa predstavnicima drugih naroda i predstavnicima međunarodne zajednice”, upitao je Selak.

Selak je rekao za Srnu da će SPS učestvovati na sastanku svih političkih partija, koji će biti održan u ponedjeljak, 20. maja, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i da će tada iznijeti svoj stav.

“Da svi mislimo isto o svemu, imali bismo jednopartijski sistem. Razlike su narmalne i poželjne. U nekim pitanjima one nikada ne budu prevaziđene, ali u određenim situacijama nacionalni konsenzus je prijeko potreban. Kao partija koja je odgovorna svom narodu spremni smo na sve opcije, samo nismo spremni na rasturanje nacionalnog jedinstva i predaju nacionalnih interesa”, poručio je Selak.

Oznake: Goran Selak