Politika 04.07.2020.

SELAK: Kozara simbol stradanja srpskog naroda

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak poručio je da narod Republike Srpske uprkos svim izazovima i krizama nikada neće zaboraviti heroje i žrtve Kozare.

Povodom obilježavanja 78 godina od Bitke na Kozari, Selak je poručio da je čuvanje slobodarske tradicije obaveza generacija koje dolaze, te da je Kozara jedan od simbola velikog stradanja srpskog naroda.

“Na mladima je da nastave tradiciju i da se sjećaju svih nevinih žrtava. Narod Republike Srpske čuva slobodarsku tradiciju, mi ovdje znamo koliko je skupa sloboda i kako treba da je čuvamo, da se više nikad ne dese strašna stradanja koja je narod Kozare pretrpio tokom Drugog svjetskog rata”, naveo je Selak u saopštenju.

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju na Mrakovici, danas će biti obilježeno 78 godina od Bitke na Kozari.

Bitka na Kozari počela je 12. juna 1942. godine i trajala je do noći između 3. i 4. jula, kada je probijen neprijateljski obruč.

Ova bitka se pominje i kao kozaračka epopeja i to je prostor na kojem je počinjen jedan od najvećih genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

(Srna)

Oznake: Goran Selak