Politika 08.01.2021.

SELAK: Naš narod umoran od svađa, želi konstruktivnu politiku i konkretna rješenja

ČITANJE: 1 minuta

Ovaj rođendan Republika Srpska dočekuje u neizvjesnim ekonomskim prilikama, smatra predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

Naglašava da je kriza uzrokovana pandemijom dodatno ugrozila brojne ekonomske sektore, smanjila dolazak i doznake naših ljudi iz inostranstva, te depresivno djelovala na cjelokupnu potrošnju, a samim tim i na čitav sistem i prihode.

– Jasno je da će borba da ljudima obezbijedimo uslove za bolji život biti najveći prioritet u vremenu ispred nas. Vjerujem da postoji potreba i prostor da se ojača i revitalizuje socijalno i političko tkivo našeg društva. Postojeći odnosi su previše fokusirani na politiku razmirica, a očito nedovoljno na traganje za rješenjima na pitanja koja opterećuju naše ljude. Ukoliko želimo promjenu na bolje, ostanak mladih u Srpskoj, moramo fokus da usmjerimo prema potrebama naroda. Ubijeđen sam da je naš narod umoran od svađa i da želi konstruktivne politike, konkretna rješenja i sveukupno jačanje Srpske – kaže Selak za Srpskainfo.

Kako navodi, želio bi da svi kojima je naša Republika u srcu, rade na njenoj ekonomskoj i demografskoj obnovi.

– Uvijek ću biti orijentisan na saradnju sa svima koji dijele taj cilj. Zbog budućnosti Srpske vjerujem da ćemo već sljedeći 9. januar dočekati mirniji, zdraviji i sa mnogo više optimizma nego što nam je dala ova 2020. godina iza nas – zaključuje Selak.

(Srpskainfo)

Oznake: Goran Selak