Politika 04.07.2020.

SELAK: Nećemo potpisivati sporazume sa partijama koje čine opoziciju

ČITANJE: 1 minuta

Socijalistička partija Srpske /SPS/ će na predstojećim lokalnim izborima imati odborničke liste u 43 lokalne zajednice u Republici Srpskoj i tri u FBiH, rekao je predsjednik stranke Goran Selak.

Nakon sjednice Glavnog odbora stranke, Selak je istakao da će SPS i na lokalnom nivou sarađivati sa koalicijom koja čini vlast u Republici Srpskoj, a tamo gdje to ne bude moguće nastupiće samostalno.

– Nećemo potpisivati sporazume sa partijama koje čine opoziciju na nivou Republike Srpske – rekao je Selak novinarima u Banjaluci.

Selak je naglasio da je danas na sjednici imenovan Glavni izborni štab SPS-a za lokalne izbore, te doneseno nekoliko bitnih zaključaka.

– Glavni odbor je podržao inicijativu predsjednika Republike Srpske u vezi sa donošenjem novog ustava Srpske. Smatramo da je Republici Srpskoj potreban novi ustav, koji će biti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i aneksima tog sporazuma – istakao je Selak.

SPS je pozvala sve političke organizacije i potencijalne nezavisne kandidate u opštini Srebrenica da se dogovore o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine iz reda Srba.

– Pozivamo i sve političke organizacije koje imaju politički uticaj u Mostaru, a dolaze iz Republike Srpske, kao i udruženja građana, da predlože zajedničku listu za izbore u ovom gradu – dodao je Selak.

(Srna)

Oznake: Goran Selak