Politika 19.12.2022.

SELAK: Nerazumni postupci Prištine prete miru na Kosovu i Metohiji

ČITANJE: 1 minuta

Situaciju na Kosovu i Metohiji veoma je rizična i opasna za Srbe, ocenio je lider Socijalističke partije Srpske, Goran Selak.

Komentarišući stanje u južnoj srpskoj pokrajini, Selak je za „Politiku” konstatovao da je srpski narod navikao na izazovna vremena, koja su se tokom naše istorije veoma često preplitala s periodima stabilnosti.

„Devedesetih godina doživeli smo golgotu. Tada je čitav srpski narod bio na braniku otadžbine i branio svoja elementarna prava. Nažalost, istorija se ponavlja. Ponovo su Srbi na barikadama i braniku otadžbine, na Kosovu i Metohiji. Bezbednost je ugrožena, mir je krhak, a sve zahvaljujući nerazumnim i neljudskim postupcima privremenih institucija u Prištini. Neshvatljivo je i ćutanje međunarodne zajednice, koja nemo posmatra obespravljivanje čitavog jednog naroda”, naglašava on.

Selak navodi da je srpskom narodu preko potrebna sloga.

„Mi iz Republike Srpske smo prošli kroz slična iskušenja i zato verujemo u konačnu pobedu našeg naroda i podržavamo ovu odsudnu borbu za ljudska prava. Republika Srbija će, siguran sam, zaštititi svoj narod ma gde on živio, jer mir i bezbednost građana i države je osnovni i najvažniji zadatak svake vlasti. Predstoji nam izazovna zima tokom koje moramo biti jedinstveni kako bi naš narod ogrejalo sunce s proleća”, kaže Selak, prenosi Politika.

(SB)

Oznake: Goran Selak