Politika 21.10.2021.

Selak: Opozicija nema našu bjanko podršku

ČITANJE: 2 minute

Niko, pa ni opozicija u Republici Srpskoj, nema bezrezervnu podršku naše partije. Nemaju je ni samopromovisani kandidati, rekao je Goran Selak.

On je u intervjuu za Faktor odbacio navode da bi tek treba da se dokažu kao opozicionari, te naglasio da SPS nakon samo osam mjeseci postojanja nudi i svog kandidata za gradonačelnika Prijedora.

“Za nas je opozicija svaki savjestan i profesionalan policajac, tužilac, zdravstveni radnik, novinar, rukovodilac ili službenik. Što se tiče SPS-a i priče o opoziciji, situacija je više nego jasna. Imamo svoje političke ciljeve za koje ćemo se boriti bez kompromisa i svi saveznici su nam dragocjeni. Što se tiče protesta i negodovanja dijela prisutnih, razumijem i takve reakcije i razmišljanja. Svakog bi trebalo saslušati. Svi mi imamo svoje argumente i stavove, ali ako pred sobom imamo istorijski zadatak – onda je potrebno da vidimo na koji način svi mogu doprinijeti da dođemo do zajedničkih ciljeva. Sve ostalo je kočenje, guranje u rikverc i skretanje pažnje sa onog što je zapravo najvažnije, a to su zajednički ciljevi”, rekao je Selak.

Na pitanje očekuje li SPS poziv da raspravlja o kandidatima opozicije za naredne izbore, Selak poručuje da politička partija čiji je on lider djeluje opoziciono, ali da ni opozicija nema njihovu bjanko podršku.

“Moramo da utvrdimo program za kandidate koji će to moći da iznesu na svojim plećima. Bilo bi nerealno da sada kažem da mi bez rezerve podržavamo bilo kog kandidata koji se sam promovisao. Evo mi mislimo da SPS može predložiti kandidata za gradonačelnika Prijedora i da bi on, uz značajnu podršku svih, uspio da pobijedi bilo kog drugog u toj regiji. Naglašavam da je potreban kompromis i ostavljanje ličnih sujeta iza sebe, ako želimo da pobijedimo na svim izbornim nivoima”, zaključuje Selak.

(N.S)

Oznake: Goran Selak