Politika 20.05.2021.

Selak: SPS će odrediti skupštinsku većinu nakon 2022.

ČITANJE: 2 minute

Socijalistička partija Srpske će odrediti skupštinsku većinu nakon 2022. godine, rekao je Goran Selak, predsjednik ove partije gostujući u emisiji “U sred srijede” ELTA HD TV 1.

SPS je uprkos isključivanju iz koalicije na čelu sa SNSD, uspjela da očuva jedinstvo u svojim redovima, smatra on.

Komentarišući po prvi put nakon lokalnih izbora raskol koji se dogodio, Selak je kazao:

– Svaki deseti stanovnik Banjaluke dao je podršku listi Socijalističkoj partiji Srpske. To je vjerovatno zasmetalo našim koalicionim partnerima iz SNSD i nekih drugih partija jer su očekivali bolji rezultat za sebe. Meni je iskreno žao Igora Radojičića koji je jako dobro vodio grad i žao mi je što mu građani nisu dali podršku da i naredne četiri godine vodi grad. Očigledno je, ipak, da je narod želio promjene – rekao je Selak.

Selak razloge uspjeha partije vidi u potrebi birača za novim, mlađim snagama na političkoj sceni Republike Srpske. Po njemu se tu nalazi ključ za objašnjenje da partija koja je osnovana prije svega nešto više od godinu dana učestvuje u vlasti u 20 opština i gradova Srpske.

– Mislim da su se građani odlučili da je vrijeme za smjenu generacija. I u SDS i u SNSD i u svim drugim partijama potrebni su mladi ljudi bez raznih hipoteka prošlosti. Naravno da su nam potrebni i iskusniji, ali oni treba da se povuku na pozicije npr. senatora Republike Srpske – istakao je Selak.

Komentarišući nagađanja da ni njegova partija nije imuna na međustranačke transfere, Selak je istakao da je to uvijek živa materija.

– SPS je usvojila platformu po kojoj ćemo se priključiti onom bloku koji bude najpribližniji našim političkim ciljevima a oni se mogu svesti na jedno – opšti interes Republike Srpske – zaključio je.

(N.S)

Oznake: Goran Selak, SPS