Politika 17.12.2022.

Selak: SPS će podržati buduću Vladu Srpske, funkcije nisu prioritet

ČITANJE: 1 minuta

Lider Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak naveo je da će ova partija podržati buduću Vladu Republike Srpske jer su od mandatara dobili uvjeravanje da će njen fokus biti usmjeren, između ostaloga, na ekonomski napredak i zaštitu prava Srpske.

“Funkcije same po sebi nisu prioritet. Prioritet mora biti narod i borba za bolji životni standard građana. Za ovu borbu SPS je spreman preuzeti odgovornost. SPS će biti dio većine i naši kadrovi će dati puni doprinos ostvarivanju zacrtanih politika, a sve u službi naroda”, naveo je Selak.

On je istakao da pregovori o formiranju Savjeta ministara napreduju dobrom dinamikom, što je ohrabrujuće, dodajući da SPS podržava međunacionalni dijalog, koji kada je konstruktivan, uvijek može donijeti dobrobit svim stranama, saopšteno je iz SPS-a.

“Ekonomski napredak, infrastrukturni i privredni projekti, te povećanje životnog standarda trebalo bi da budu prioriteti svim političkim činiocima, koji će predvoditi novi Savjet ministara”, naveo je Selak.

Komentarišući dobijanje kandidatskog statusa BiH, Selak je rekao da SPS podržava evropski put Republike Srpske i BiH, uz maksimalno poštovanje mehanizma koordinacije i uvažavanje Srpske na tom putu.

“Srpska je odavno zaslužila da krupnim koracima napreduje ka Evropskoj uniji, ali nažalost, zbog kompleksne političko – pravne situacije u BiH, predugo smo čekali. Kandidatski status za BiH je ohrabrujuća prilika, koju valja pametno iskoristiti”, naveo je Selak.

(Srna/ N.S)

Oznake: Goran Selak