Politika 06.02.2021.

SELAK U SREBRENICI: Podrška zajedničkom kandidatu iz Republike Srpske

ČITANJE: 2 minute

SPS će na ponovljenim izborima u Srebrenici podržati zajedničkog kandidata stranaka iz Republike Srpske Mladena Grujičića za načelnika opštine, a očekuje se i dobar rezultat liste SPS za skupštinu opštine, zaključeno je na sjednici Predsjedništva koja je danas održana u Srebrenici, prenosi “Srpskainfo”.

Rukovodstvo SPS razgovaralo je o aktuelnoj političkoj situaciji, te o mjerama i aktivnostima za dalji rast i jačanje partije, nakon odličnog rezultata koji je postignut na prvim izborima na kojima je učestvovala SPS.

Određeni su koordinatori za sve izborne jedinice u Srpskoj koji imaju zadatak da pripreme i organizuju izbore u lokalnim odborima partije kao i da dodatno unaprijede organizaciju i aktivnosti partije u svim lokalnim zajednicama.

Nakon sjednice Predsjedništva, predsjednik SPS Goran Selak sa delegacijom rukovodstva i klubom poslanika SPS u NSRS sastao se sa načelnikom Mladenom Grujičićem. Na sastanku je razgovarano o predstojećim ponovljenim izborima, ali i daljoj saradnji na podršci građanima Srebrenice.

-SPS će podržati kandidata iz  Republike Srpske. Za nas je to pitanje oko kojeg Srpska mora da ima zajednički stav i zato smo pozvali i svoje članove i sve građane i sve političke subjekte iz Srpske da podrže Mladena Grujičića. U narednim danima delegacija SPS će još jednom posjetiti Srebrenicu, gdje ćemo zajedno sa našim kandidatima za Skupštinu opštine razgovarati sa građanima i tražiti podršku za naša rješenja za poboljšanje uslova života, podršku mladima i podršku demografskoj obnovi u Srebrenici i cijeloj RS – rekao je Selak.

Poručio je da su izbori u Srebrenici i za SPS pitanje od nacionalnog značaja, a podrška zajedničkom kandidatu je simbol jasnog stava SPS da je Srebrenica, kao i svaka druga lokalna zajednica, potpuno integrisana u ustavno-pravni i administrativni sistem Srpske i da bilo kakve ideje koje idu u drugom pravcu moraju biti osujećene u startu.

– Jedinstven nastup stranaka iz Republike Srpske je zbog toga neophodan da bi se spriječio bilo kakav pokušaj da se manipulacijama i zloupotrebama Srebrenica iskoristi protiv interesa Srpske i njenih građana – istakao je Selak.

Ranije se predsjednik SPS Goran Selak sastao i sa članom Predsjedništva SPS Dragutinom Škrebićem kako bi razgovarali o pripremama za izbore i predstojećim aktivnostima u Doboju. Tada je odlučeno da će SPS na izborima u Srebrenici podržati zajedničkog kandidata stranaka iz Republike Srpske, dok će o podršci za gradonačelnika Doboja odlučiti na sjednici Predsjedništva.

(N.S)

Oznake: Goran Selak