Politika 31.05.2022.

Selak upitao Milunovića da li dijeli Đokićev stav da se u Srebrenici desio genocid

ČITANJE: 1 minuta

Ukoliko je zvaničan stav Socijalističke partije, čiji kadrovi vode ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite, da se u Srebrenici desio genocid, onda moramo na drugi način da vodimo borbu za donošenje novog zakona o statusu boraca i porodica boraca Vojske Republike Srpske.

Poručio je ovo predsjednik SPS i narodni poslanik Goran Selak tokom aktuelnog časa u Narodnoj skupštini RS.

Selak je resornom ministru Dušku Milunoviću postavio pitanje da li dijeli stavove svog predsjednika partije Petra Đokića, koji je u više navrata na federalnim medijima i na javnom servisu Srpske izjavio da se u Srebrenici desio genocid.

Selak je Milunovića pitao da li je to zvaničan stav SP, na šta je Milunović odgovorio da će na pitanje dati odgovor pisanim putem, te da on nije tu da iznosi svoje lične stavove.

– Ne možete dati odgovor jer ne mislite svojom glavom. Nikog ne interesuje lični stav Duška Milunovića i njegovog šefa, ali ako je to politika stranke čiji kadrovi vode ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite, onda moramo na drugi način da pristupimo iniciranju novog Zakona o statusu boraca i porodica boraca Vojske Republike Srpske – poručio je Selak.

(A. S.)